Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη

Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη Facebook Twitter
1

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση της ιρανικής τηλεόρασης να μεταδώσει συνέντευξη με την 22χρονη σταρ του Instagram, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει φυλακιστεί για βλασφημία τον Οκτώβριο.

Η Σαχάρ Ταμπάρ συνελήφθη για εγκλήματα όπως βλασφημία και υποκίνηση βίας αφού κέρδισε την παγκόσμια φήμη στα social media για την εικόνα της, η οποία υποτίθεται πως είχε σκοπό να πετύχει την ομοιότητά της με την αμερικανίδα ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί. Η νεαρή κοπέλα παρουσιάστηκε να έχει κάνει 50 πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Μετά την τεράστια δημοσιότητα, ομολόγησε πως οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ήταν κυρίως προϊόν επεξεργασίας και εφέ και πως χρησιμοποιούσε μακιγιάζ για να δημιουργήσει την ακραία εικόνα της.

Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη Facebook Twitter

Η Tαμπάρ συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου αντιμετωπίζοντας μια σειρά κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της βλασφημίας, υποκίνησης βίας, προσβολής του ισλαμικού κώδικα ένδυσης και ενθάρρυνσης της διαφθοράς μεταξύ των νέων. Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε τότε ότι η σύλληψή του βασίστηκε σε πολυάριθμα μηνύματα κόσμου που την κατήγγειλαν και ζητούσαν τη σύλληψή της. .

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, το ιρανικό κανάλι IRTV2 μετέδωσε μια συνέντευξη με την Σαχάρ, και την παρουσίασε ως «ζόμπι» και ένα παράδειγμα του πώς «η τρέλα για να γίνει κανείς διάσημος στα social media έχει καταστρέψει μια ζωή». Οι αντιδράσεις ήταν πολλές καθώς η συνέντευξη θεωρήθηκε πως σκοπό είχε την διαπόμπευσή της για σκοπούς προπαγάνδας. Η συνέντευξη δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη και το ποιες τελικά κατηγορίες αντιμετωπίζει ή ποια είναι η κατάσταση τώρα με την 22χρονη. Δεν είναι επίσης σαφές πότε και υπό ποιες συνθήκες μίλησε στην κάμερα.

Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη Facebook Twitter
Η Σαχάρ Ταμπάρ όπως θεωρείται πως είναι χωρίς την ακραία μεταμόρφωσή της

Το κανάλι επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι είναι το μοναχοπαίδι ενός διαζευγμένου ζευγαριού και την εμφάνισε ως πρόσωπο με ψυχολογικά προβλήματα. «Προς το παρόν δεν μοιάζω με τις φωτογραφίες μου», παραδέχτηκε η Ταμπάρ, η οποία απορρίπτει τα δημοσιεύματα δυτικών μέσων ενημέρωσης που έγραψαν ότι ο στόχος της ήταν να μοιάζει με την Τζολί. Στην πραγματικότητα, όπως επεσήμανε, ήθελε να μοιάσει με την Corpse Bride από το φιλμ του Τιμ Μπάρτον.

«Το παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω διάσημη«, λέει η 22χρονη. Το IRTV2 υπογράμμισε τη λύπη του για το γεγονός ότι άλλαξε δραματικά την εμφάνισή της. «Η μητέρα μου μου είπε να σταματήσω, αλλά δεν άκουσα. Μερικές φορές τα λόγια ενός ξένου ή ενός φίλου μπορεί να είναι πιο σημαντικά από αυτά ενός γονέα», δήλωσε.

Η συνέντευξη προκάλεσε αντιδράσεις και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη. «Τι πρέπει να ομολογήσει η Σαχάρ; Υπάρχει κανένας στο κοινοβούλιο για να τερματίσει τη μετάδοση βρώμικων και ανήθικων ομολογιών στην τηλεόραση;» γράφει ένας χρήστης. Άλλοι εξέφρασαν έκκληση να σταματήσουν τέτοιες τηλεοπτικές ομολογίες και ζητούν συμπόνοια για την 22χρονη. «Η εμφάνισή της στην τηλεόραση είναι ντροπιαστική, είναι μια άρρωστη κοπέλα, την πίεσαν να ομολογήσει», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM