Τσαβούσογλου: Μόνο αν δημιουργηθούν οι συνθήκες που ζητάμε θα διαπραγματευτούμε στο Κυπριακό

Τσαβούσογλου: Μόνο αν δημιουργηθούν οι συνθήκες που ζητάμε θα διαπραγματευτούμε στο Κυπριακό Facebook Twitter
0

Εάν δημιουργηθούν οι συνθήκες που έχουμε πει θα διεξάγουμε διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι "ο τ/κ λαός έδωσε πολύ μεγάλη στήριξη στην επιχείρηση πηγή της ειρήνης", προσθέτοντας ότι "πρέπει να διαχωρίζουμε κάποιους συνδικαλιστές και πολιτικούς» από τους τ/κ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην αντίδραση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με την επιχείρηση. Εξέφρασε την άποψη ότι με αυτή την αντίδρασή τους οι τ/κ πιστεύουν πως είναι μια κίνηση προς την κατεύθυνση των «προεδρικών εκλογών» τον επόμενο Απρίλιο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι "η επιχείρηση πηγή ειρήνης είναι τόσο σημαντική όσο και η 'επιχείρηση Κύπρου' (το 1974). "Όταν μιλάνε άνθρωποι όπως εμείς από τη δική μας θέση και πόστο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί", ανέφερε.

Άλλαξαν οι ισορροπίες

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Τουρκία στέλνοντας στην περιοχή τα γεωτρύπανά της, άλλαξε ριζικά τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επαναλαμβάνοντας την τουρκική θέση ότι η "Ε/κ πλευρά διεξάγει μονομερώς δραστηριότητες γεωτρήσεις", είπε ότι "με αυτές τις κινήσεις ενισχυθήκαμε εκεί περισσότερο και στο τραπέζι και στο πεδίο", ανέφερε.

"Το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ κάνει γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα μας και εμείς αυτή την υφαλοκρηπίδα την έχουμε δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη και κάθε χρόνο το ανανεώνουμε αυτό. Τις δραστηριότητές μας στην υφαλοκρηπίδα μας δεν τη διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Στο θέμα της διαπραγμάτευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο συζητούμε με όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Ε/κ πλευράς και είμαστε πάντοτε μέσα για μια περιφερειακή συμφωνία. Αναφέρομαι στις χώρες της Μεσογείου στην περιοχή με μια αντίληψη διαμοιρασμού. Ο συνομιλητής του ε/κ τομέα είναι η 'τδβκ'", ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο δεύτερος στόχος της τουρκικής πλευράς είπε, είναι να θέσει υπό εγγύηση τα συμφέροντα των Τ/Κ, υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα η ε/κ πλευρά δεν έκανε κανένα βήμα για να αποδεχτεί τα δικαιώματα των Τ/Κ και να τα θέσει υπό εγγύηση, αντίθετα οι Ε/Κ συνεχίζουν μονομερείς δραστηριότητες γεώτρησης και προσφέρουν αδειοδοτήσεις.

"Εμείς σε αυτή την περιοχή (ανατολική Μεσόγειο) στέλνοντας και το δεύτερό μας γεωτρύπανο, δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι θα προστατεύσουμε τα συμφέροντας των Τ/Κ", ανέφερε.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM