«Κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της στο βυθό. Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο»

«Κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της στο βυθό. Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο» Facebook Twitter
0

Συνταρακτική είναι η αφήγηση του επικεφαλής των δυτών της ιταλικής ακτοφυλακής, που συμμετείχε στις έρευνες μετά το ναυάγιο ενός σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο δύτης μίλησε για τη φρίκη που βίωσε όταν βρήκε στον βυθό της θάλασσας ένα μωρό το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά της, έως το τέλος τους, η μητέρα του. «Η θέα του μωρού στον βυθό της θάλασσας ήταν κάτι το αβάστακτο, μου ράγισε την καρδιά» περιέγραψε ο Ροντόλφο Ραϊτέρι, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica. «Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος για κάτι τόσο συνταρακτικό».

Η ομάδα του ερεύνησε το βυθό αναζητώντας θύματα του ναυαγίου ενός μικρού υπερφορτωμένου σκάφους, στις 7 Οκτωβρίου, στα ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα (νότια της Σικελίας).

Μονάχα 22 άνθρωποι εκ των 50 επιβαινόντων επέζησαν. Τα πτώματα 13 γυναικών, ορισμένες από τις οποίες έγκυες, ανασύρθηκαν από τη θάλασσα την ημέρα του ναυαγίου.

Η ομάδα των δυτών κατάφερε εντέλει να εντοπίσει το πλεούμενο που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε αποφασίσει να «μην εγκαταλείψει» τις προσπάθειες προκειμένου να «δώσει πίσω την αξιοπρέπειά τους στα θύματα», εξήγησε ο Ροντόλφο Ραϊτέρι.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι δύτες με ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος διακρίνεται το πλοιάριο στον βυθό και ρούχα διασκορπισμένα δίπλα του. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, χωρίς άδεια, στον ιταλικό Τύπο φαίνονται πτώματα μέσα στον βυθό.

Για τον επικεφαλής των δυτών, που είναι και ο ίδιος πατέρας ενός κοριτσιού δύο ετών, «το να βλέπει το πτώμα του παιδιού δίπλα στη μητέρα του ήταν γροθιά στο στομάχι». «Το γεγονός ότι ο ένας βρισκόταν τόσο κοντά στον άλλο, ο τρόπος με τον οποίο ήταν τοποθετημένα τα χέρια της γυναίκας, μας έκανε να σκεφτούμε ότι το κράταγε στην αγκαλιά της έως το τέλος» περιέγραψε ο ίδιος.

Η μητέρα και το παιδί βρέθηκαν σε βάθος 60 μέτρων.

Οι δύτες της ιταλικής ακτοφυλακής κατάφεραν να ανασύρουν σήμερα τα πτώματα του παιδιού κι άλλων έξι ανθρώπων, μία εβδομάδα μετά την ανατροπή και βύθιση του πλοιαρίου. Φορώντας λευκές στολές και μάσκες, τα μέλη του λιμενικού σώματος μετέφεραν τις σορούς στην αποβάθρα στο λιμάνι της Λαμπεντούζα μέσα σε μαύρους σάκους.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι εντόπισε τη θεία του παιδιού. Η γυναίκα από την Ακτή Ελεφαντοστού, η Αμινάτα, επέζησε από το ναυάγιο. Ταξίδευε με τις δύο αδελφές της και τα δύο παιδιά τους (ένα αγοράκι 4 ετών και ένα μωρό 8 μηνών).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM