«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ

«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ Facebook Twitter
5

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο Τραμπ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις την Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών.

«Συζητάμε μαζί με τον Λίντσεϊ Γρέιαμ και μέλη του Κογκρέσου, και Δημοκρατικούς για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο. Υπάρχει συναίνεση. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!» έγραψε ο Τραμπ.

Η απειλή του Τραμπ έρχεται ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ο πρόεδρος εξουσιοδότησε αξιωματούχους να καταρτίσουν σχέδιο πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Μνούτσιν είχε πει πως επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται και πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν. Το νέο tweet του Τραμπ δείχνει πως ίσως υπάρχει εξέλιξη, αν και μπορεί να είναι ακόμη μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Πάντως ο Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ χθες είχε πει πως «Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις».

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ θα γελούσα. Αλλά τώρα μπορώ να πω ότι ο άνθρωπος είναι για δέσιμο και έχει πάψει να είναι γελοίος. Είναι επικίνδυνος. Η απόδειξη ότι πλούτος και ευφυΐα δεν πάνε μαζί. Ο πλουτισμος εχει να κάνει περισσοτερο τελικά με την χαμηλή ηθική και αυτό στην περίπτωση του είναι έκδηλο.
Στην συγκεκριμένη φωτό το ύφος του Τραμπ μου θύμισε τον Μουσολίνι (στη φωτο με τα χέρια στη μέση).Αν δεν υπήρχε και η πλούσια πορτοκαλο-κομοδινί κόμη...Μένουμε συντονισμένοι οπωσδήποτε.