«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ

«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ Facebook Twitter
5

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο Τραμπ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις την Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών.

«Συζητάμε μαζί με τον Λίντσεϊ Γρέιαμ και μέλη του Κογκρέσου, και Δημοκρατικούς για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο. Υπάρχει συναίνεση. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!» έγραψε ο Τραμπ.

Η απειλή του Τραμπ έρχεται ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ο πρόεδρος εξουσιοδότησε αξιωματούχους να καταρτίσουν σχέδιο πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Μνούτσιν είχε πει πως επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται και πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν. Το νέο tweet του Τραμπ δείχνει πως ίσως υπάρχει εξέλιξη, αν και μπορεί να είναι ακόμη μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Πάντως ο Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ χθες είχε πει πως «Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις».

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ θα γελούσα. Αλλά τώρα μπορώ να πω ότι ο άνθρωπος είναι για δέσιμο και έχει πάψει να είναι γελοίος. Είναι επικίνδυνος. Η απόδειξη ότι πλούτος και ευφυΐα δεν πάνε μαζί. Ο πλουτισμος εχει να κάνει περισσοτερο τελικά με την χαμηλή ηθική και αυτό στην περίπτωση του είναι έκδηλο.
Στην συγκεκριμένη φωτό το ύφος του Τραμπ μου θύμισε τον Μουσολίνι (στη φωτο με τα χέρια στη μέση).Αν δεν υπήρχε και η πλούσια πορτοκαλο-κομοδινί κόμη...Μένουμε συντονισμένοι οπωσδήποτε.