«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ

«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ Facebook Twitter
5

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο Τραμπ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις την Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών.

«Συζητάμε μαζί με τον Λίντσεϊ Γρέιαμ και μέλη του Κογκρέσου, και Δημοκρατικούς για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο. Υπάρχει συναίνεση. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!» έγραψε ο Τραμπ.

Η απειλή του Τραμπ έρχεται ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ο πρόεδρος εξουσιοδότησε αξιωματούχους να καταρτίσουν σχέδιο πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Μνούτσιν είχε πει πως επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται και πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν. Το νέο tweet του Τραμπ δείχνει πως ίσως υπάρχει εξέλιξη, αν και μπορεί να είναι ακόμη μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Πάντως ο Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ χθες είχε πει πως «Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις».

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ θα γελούσα. Αλλά τώρα μπορώ να πω ότι ο άνθρωπος είναι για δέσιμο και έχει πάψει να είναι γελοίος. Είναι επικίνδυνος. Η απόδειξη ότι πλούτος και ευφυΐα δεν πάνε μαζί. Ο πλουτισμος εχει να κάνει περισσοτερο τελικά με την χαμηλή ηθική και αυτό στην περίπτωση του είναι έκδηλο.
Στην συγκεκριμένη φωτό το ύφος του Τραμπ μου θύμισε τον Μουσολίνι (στη φωτο με τα χέρια στη μέση).Αν δεν υπήρχε και η πλούσια πορτοκαλο-κομοδινί κόμη...Μένουμε συντονισμένοι οπωσδήποτε.