Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες χώρες για την επίθεση στη Συρία

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες χώρες για την επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία θα ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, περιλαμβανομένης της συριακής κυβέρνησης, για τη σχεδιαζόμενη επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία.


Αυτό δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως ανώτεροι τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν μέτρα για τον σχηματισμό μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία και πιθανές ενέργειες που θα ακολουθήσουν την τουρκική επίθεση στην περιοχή.

Ένας βοηθός του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους θα προωθηθούν «σύντομα» στο εσωτερικό της Συρίας, σε μια κίνηση για την οποία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να ανοίξει μια νέα φάση στον πόλεμο της Συρίας και να βαθύνει την αναταραχή στην περιοχή.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Αλγερία, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και πως ο μόνος στόχος της επίθεσης είναι μαχητές στην περιοχή. Πρόσθεσε πως ο Ερντογάν είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το σαββατοκύριακο πως η Άγκυρα θα εξαπολύσει την επίθεση, καθώς η Ουάσινγκτον καθυστέρησε τις προσπάθειες για τη δημιουργία στην περιοχή μιας «ασφαλούς ζώνης».

Εξάλλου το NTV μετέδωσε πως ο βοηθός του προέδρου Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν είπε στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο'Μπράιεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, πως η επιχείρηση της Τουρκίας έχει στόχο να καθαρίσει τα σύνορά της από μαχητές και να εξασφαλίσει την επιστροφή σύρων προσφύγων.

Ο Καλίν και ο Ο'Μπράιεν συζήτησαν επίσης μια σχεδιαζόμενη για τον ερχόμενο μήνα επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα πάντα με το NTV.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM