Εδώ και χρόνια αποτελεί «παράδοση» για τους πελάτες του Siesta Key Oyster Bar στη Φλόριντα να κολλάνε ένα ή δύο δολάρια στον τοίχο του μπαρ για «πλάκα», αλλά και για να βοηθήσουν στην διακόσμηση του μαγαζιού.

 

Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα οι υπάλληλοι του μπαρ ξεκόλλησαν τα χρήματα από τους τοίχους για έναν καλό σκοπό, για να τα δωρίσουν στους πληγέντες από τον τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες.

 

 

 

Η διευθύντρια της επιχείρησης, Κρίστιν Χέιλ, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του μπαρ αφαίρεσαν με πολύ προσοχή τα χρήματα από τους τοίχους και το ταβάνι, ώστε να μην σκιστούν, και να δοθούν στους πληγέντες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, μάζεψαν 13,961 δολάρια, τα οποία και κατέθεσαν σε σχετικό λογαριασμό.

 

Όπως εξήγησε η Κρίστιν, χρειάστηκε ένας μήνας για να βγάλουν τα δολάρια από τους τοίχους, ενώ οι πελάτες αφού κολλούσαν τα μετρητά στον τοίχο, συχνά έγραφαν και μια αφιέρωση πάνω.

 

 

 

 

 

Οι πελάτες του μπαρ αφήνουν χρήματα στους τοίχους εδώ και 16 χρόνια, ωστόσο αυτή η «παράδοση» φαίνεται να έχει τις ρίζες της στους ψαράδες, οι οποίοι λέγεται ότι άφηναν το πρωί χρήματα στα μπαρ, πριν πάνε στη δουλειά, για να είναι σίγουροι ότι το απόγευμα θα έχουν να πληρώσουν το ποτό τους.

 

Οι υπάλληλοι πάντως του μαγαζιού κάθε τρία χρόνια περίπου αφαιρούν τα χρήματα και τα δωρίζουν σε τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα για τις γυναίκες και τα παιδιά.

 

Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστό ότι τα χρήματα αυτή τη φορά θα δοθούν για τους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν, το ποσό που συλλέχθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

 

 

Με πληροφορίες από Washington Post