Handelsblatt: Νέα πρόσθετη βοήθεια στην Τουρκία για το προσφυγικό

Handelsblatt: Νέα πρόσθετη βοήθεια στην Τουρκία για το προσφυγικό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ρεπορτάζ της Handesblatt αναφέρει σήμερα ότι αναμένεται νέα χρηματική βοήθεια προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα προσφυγικά κέντρα των νησιών του Αιγαίου τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της νέας αύξησης στον αριθμό των αφίξεων και λίγο πριν την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σε Τουρκία και Ελλάδα μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Κριστόφ Καστανέρ και τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Handelsblatt διερωτάται «Απειλείται το Αιγαίο με το ξέσπασμα μιας νέας προσφυγικής κρίσης;» και «καταρρέει η προσφυγική συμφωνία;».

Όπως σημειώνει «ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έχει σημάνει συναγερμό. Μιλά για αυξανόμενη 'μεταναστευτική πίεση' που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με μια 'ευρωπαϊκή λύση' (...) Στο παρασκήνιο γίνονται ήδη συζητήσεις για νέα χρηματική βοήθεια προς την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handesblatt κατά την προσεχή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα μέσα Οκτωβρίου θα τεθεί το θέμα. Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σιωπά για τις λεπτομέρειες. Ο Ζεεχόφερ δεν θέλει πριν από το ταξίδι του να καλλιεργήσει προσδοκίες».

Πιέσεις SPD για περισσότερες μετεγκαταστάσεις

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει:«Γι αυτό η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD ασκεί πίεση. Θέλει προσέγγιση με την Τουρκία. Η χώρα 'έχει δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με όλες τις χώρες της ΕΕ μαζί' αναφέρει ψήφισμα της oμάδας εργασίας για τη Μετανάστευση προς τον πολιτικό του SPD Λαρς Καστελούτσι.

Το έγγραφο έχει στη διάθεσή της η HB. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ΕΕ θα πρέπει να προσφέρει τη μεταφορά περισσότερων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη. To έγγραφο αναφέρει: 'H EE υποσχέθηκε για τη χρονική περίοδο 2017 – 2019 τη μετεγκατάσταση συνολικά 50.000 ανθρώπων. Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να διπλασιαστεί την επόμενη περίοδο και η Γερμανία να αυξήσει τον αριθμό που υποσχέθηκε στις 20.000».

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα «υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο» και σημειώνει ότι ο στόχος της προγραμματικής συμφωνίας του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού προέβλεπε άλλωστε την παροχή προστασίας σε 180.000 έως 220.000 άτομα, αριθμός που δεν έχει ξεπεραστεί. Ωστόσο όπως ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ο Άρμιν Σούστερ από το CDU «ο αριθμός των 220.000 ατόμων δεν αποτελεί για εμάς στόχο αλλά ανώτατο όριο».

Εντούτοις η εφημερίδα παρατηρεί ότι «και εντός της Χριστιανικής Ένωσης κάποιοι βλέπουν με συμπάθεια την ιδέα της αύξησης των ποσοστώσεων για τις μετεγκαταστάσεις. Και ο ίδιος ο Σούστερ ανέφερε πάντως ότι η εισδοχή νεοαφιχθέντων μέσω τακτικών προγραμμάτων μετεγκατάστασης είναι καλύτερη από τις παράτυπες αφίξεις.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM