Όχι, δεν κλαίνε όλοι για το θάνατο της Θάτσερ

Όχι, δεν κλαίνε όλοι για το θάνατο της Θάτσερ Facebook Twitter
9

 

Όχι, δεν κλαίνε όλοι για το θάνατο της Θάτσερ Facebook Twitter

Στη Μεγάλη Βρετανία οι πρώτες σελίδες των διαδικτυακών σελίδων και οι πρώτες ειδήσεις των τηλεοπτικών δελτίων είναι αφιερωμένες στη Μάργκαρετ Θάτσερ. Για τους ανθρακωρύχους όμως που αντιμετώπισαν τη σκληρή πολιτική της συντηρητικής βαρόνης στη δεκαετία του ’80, η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα πένθους. Συνδικαλιστής των ανθρακωρύχων, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα του θανάτου της Θάτσερ, ως «σπουδαία ημέρα», καθώς η Θάτσερ ήταν ένα μισητό πρόσωπο, μετά τη μετωπική της σύγκρουση με τους ανθρακωρύχους ,που είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική διάλυση των συνδικάτων τους.

«Είμαι ικανοποιημένος που ζω περισσότερο από εκείνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χόπερ, γενικός γραμματέας της ένωσης ανθρακωρύχων του Ντέρχαμ, ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 70 του χρόνια. «Μοιάζουν να είναι τα καλύτερα γενέθλια που γιόρτασα ποτέ», πρόσθεσε. Για τον Χόπερ η βαρόνη «μισούσε απόλυτα τους εργαζόμενους και έχω πολύ πικρές αναμνήσεις από όσα έκανε. Έστρεψε όλο το έθνος εναντίον μας και η βία που μας ασκήθηκε ήταν φρικτή».

 

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που κάποιοι προτείνουν να διοργανωθεί στην κηδεία της Θάτσερ και μια διαδήλωση. Άλλοι πάλι δηλώνουν σε διάφορους ιστότοπους ότι ετοιμάζουν πάρτι για να γιορτάσουν το θάνατό της.

Για τον εορτασμό του θανάτου της Θάτσερ κυκλοφόρησαν και  «party packs» που ξεπούλησαν γρήγορα.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM