Όχι, δεν κλαίνε όλοι για το θάνατο της Θάτσερ

Όχι, δεν κλαίνε όλοι για το θάνατο της Θάτσερ Facebook Twitter
9

 

Όχι, δεν κλαίνε όλοι για το θάνατο της Θάτσερ Facebook Twitter

Στη Μεγάλη Βρετανία οι πρώτες σελίδες των διαδικτυακών σελίδων και οι πρώτες ειδήσεις των τηλεοπτικών δελτίων είναι αφιερωμένες στη Μάργκαρετ Θάτσερ. Για τους ανθρακωρύχους όμως που αντιμετώπισαν τη σκληρή πολιτική της συντηρητικής βαρόνης στη δεκαετία του ’80, η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα πένθους. Συνδικαλιστής των ανθρακωρύχων, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα του θανάτου της Θάτσερ, ως «σπουδαία ημέρα», καθώς η Θάτσερ ήταν ένα μισητό πρόσωπο, μετά τη μετωπική της σύγκρουση με τους ανθρακωρύχους ,που είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική διάλυση των συνδικάτων τους.

«Είμαι ικανοποιημένος που ζω περισσότερο από εκείνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χόπερ, γενικός γραμματέας της ένωσης ανθρακωρύχων του Ντέρχαμ, ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 70 του χρόνια. «Μοιάζουν να είναι τα καλύτερα γενέθλια που γιόρτασα ποτέ», πρόσθεσε. Για τον Χόπερ η βαρόνη «μισούσε απόλυτα τους εργαζόμενους και έχω πολύ πικρές αναμνήσεις από όσα έκανε. Έστρεψε όλο το έθνος εναντίον μας και η βία που μας ασκήθηκε ήταν φρικτή».

 

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που κάποιοι προτείνουν να διοργανωθεί στην κηδεία της Θάτσερ και μια διαδήλωση. Άλλοι πάλι δηλώνουν σε διάφορους ιστότοπους ότι ετοιμάζουν πάρτι για να γιορτάσουν το θάνατό της.

Για τον εορτασμό του θανάτου της Θάτσερ κυκλοφόρησαν και  «party packs» που ξεπούλησαν γρήγορα.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM