Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την εκ νέου σύλληψη του Ντεμιρτάς

Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την εκ νέου σύλληψη του Ντεμιρτάς Facebook Twitter
0

Η αποφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προβλέπεται να μπλοκαριστεί έπειτα από απόφαση που εξέδωσε χθες ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας με την οποία δίνει εντολή για την εκ νέου σύλληψη του Κούρδου πολιτικού ηγέτη με νέες κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Ο πρώην συμπρόεδρος του HDP βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε πολυάριθμες υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με την τρομοκρατία. Κατηγορίες τις οποίες ο Κούρδος ηγέτης αρνείται. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 142 ετών στην κύρια δίκη του.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο στην Σινκάν, κοντά στην Άγκυρα, είχε αποφασίσει την αποφυλάκισή του υπό όρους στο πλαίσιο της κύριας δίκης του, ωστόσο ο Κούρδος ηγέτης παραμένει στη φυλακή καθώς εκτίει ποινή για προηγούμενη καταδίκη του.

Το HDP ανέφερε ότι οι δικηγόροι του Ντεμιρτάς υπέβαλαν χθες αίτημα για την αποφυλάκισή του υπό όρους.

Οι εισαγγελείς τότε ξεκίνησαν μια νέα έρευνα εναντίον του και εναντίον της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, της άλλης πρώην συμπροέδρου του κόμματος και ζήτησαν τη σύλληψή τους, δήλωσε ο Ντεμιρτάς.

«Η απόφαση της εκ νέου σύλληψης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ είναι ο σφαγιασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου για μια ακόμη φορά», τόνισε το HDP με ανάρτηση στο Twitter, έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Άγκυρα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

«Δεν υπάρχει δικαστικό σύστημα, καμία δικαιοσύνη, κανένα δίκαιο, κανένας δικαστής. Όχι μόνο για μας, αλλά ούτε για κανέναν από σας», ανέφερε νωρίτερα στο Twitter ο Ντεμιρτάς, γνωστοποιώντας το ξεκίνημα της νέας έρευνας εις βάρος του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ