Η Ινδία μόλις απαγόρευσε εντελώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Η Ινδία μόλις απαγόρευσε εντελώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο Facebook Twitter
1

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σ' αυτή τη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων για λόγους υγείας και καταπολέμησης του εθισμού.

«Η απόφαση ελήφθη έχοντας κατά νου τις επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σήμερα στη νεολαία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιταραμάν.

Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα σχέδια επέκτασης εταιρειών όπως οι Juul Labs και Philip Morris International.

Η Σιταραμάν επισήμανε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθίστανται όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία επειδή χρησιμοποιούνται «για στιλ» και όχι ως ένα προϊόν για να κόψει κανείς το κάπνισμα.

Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Όμως η Ινδία έχει 106 εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές, δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα, και αποτελεί μια κερδοφόρα αγορά για εταιρείες όπως η Juul και η Philip Morris.

Το ινδικό υπουργείο Υγείας πρότεινε να απαγορευθούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για λόγους δημόσιου συμφέροντος, λέγοντας πως είναι ανάγκη να εξασφαλισθεί ότι δεν θα γίνουν «επιδημία» μεταξύ των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με το σχέδιο του κανονισμού που είδε το Reuters.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Όμως η Ινδία έχει 106 εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές"τι είναι 1.000.000 ψυχές το χρόνο μπρος στα δεκάδες δις τζίρους για τις καπνοβιομηχανιες. Να απαγορεύσουν και την διακοπή καπνίσματος είναι ικανοί