Κύπρος: Διευθυντής λυκείου έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα - Τι απάντησε μετά τις αντιδράσεις

Κύπρος: Διευθυντής λυκείου έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα - Τι απάντησε μετά τις αντιδράσεις Facebook Twitter
1

Διευθυντής Λυκείου στην Κύπρο έδιωξε μαθήτρια που ήρθε στο σχολείο φορώντας μαντήλα.


Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στο Στρόβολο όταν μαθήτρια, που κατά πληροφορίες του Philenews είναι μουσουλμάνα, προσήλθε στο σχολείο με την παραδοσιακή μαντήλα, με αποτέλεσμα να διωχθεί από τον Διευθυντή. Άμεση ήταν η αντίδραση των συμμαθητών της νεαρής οι οποίοι φώναζαν αποκαλώντας «ρατσιστή» τον διευθυντή του σχολείου.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η συγκεκριμένη μαθήτρια είναι μετανάστρια, τελειόφοιτη και διαμένει μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Μάλιστα, οι συμμαθητές της νεαρής που αντέδρασαν στο συμβάν αναφέρουν ότι η ίδια ουδέποτε έχει προκαλέσει το παραμικρό κατά τη διάρκεια φοίτησής της στο σχολείο μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διευθυντής του σχολείου βλέποντας τη νεαρή το πρωί της Παρασκευής, την ρώτησε αν είναι μαθήτρια και αφού του απάντησε καταφατικά της είπε να περάσει έξω από το σχολείο να αφαιρέσει την μαντήλα και να επιστρέψει. Η ίδια εξήγησε στον διευθυντή πως φοιτά στο σχολείο τα τελευταία τρία χρόνια και δεν παρουσιάστηκε ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα με την ενδυμασία της.

Στη συνέχεια ο πατέρας της νεαρής επισκέφθηκε το σχολείο, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για το συμβάν με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τον διευθυντή του σχολείου. Ο διευθυντής του Λυκείου ανέφερε πως δεν επιτρέπει ούτε τους σταυρούς διότι διαφωνεί με την προβολή θρησκευτικών χαρακτήρων στο σχολείο.


Σημειώνεται ότι οι μαθητές κάνουν λόγο για ρατσιστικό λόγο στην ομιλία του Διευθυντή κατά τη συγκέντρωση των μαθητών με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

 

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο Διευθυντής Μέσης, Κυπριανός Λούης, σε παρέμβασή του στο Sigmalive. Αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε πως η συντεχνία των καθηγητών θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.  Από πλευράς του, μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, ανέφερε πως, «ο συγκεκριμένος Διευθυντής προέβη σε άσχημους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο ίδιος».

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι Διευθυντές θα πρέπει να σέβονται επιτέλους τους Κανονισμούς των σχολικών μονάδων και να προσέχουν τι λένε στα παιδιά», είπε.

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο Διευθυντής του Λυκείου, Λοΐζος, Σέπος ανέφερε: «Εγώ το μόνο που της είπα είναι να βγάλει οτιδήποτε έχει στο κεφάλι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη θρησκεία της μαθήτριας. Μίλησα με βάση τον νόμο του Υπουργείου Παιδείας και είπα ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν ακάλυπτο το κεφάλι τους. Μετά ήρθε ο πατέρας της μαθήτριας και του είπα αν έχει οποιοδήποτε παράπονο να το αναφέρει στο Υπουργείο. Εγώ απλά τηρώ τους νομούς».

Με πληροφορίες από Philenews/Sigmalive/Cyprustimes

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το να επιτρέπουμε ακόμα και σε μαθήτριες να φορούν ένα σύμβολο της γυναικείας καταπίεσης μασκαρεμένο ως... θρησκευτικό ή πολιτισμικό ένδυμα, δεν είναι σαν να κανονικοποιούμε τη γυναικεία καταπίεση σε ένα χώρο που διαμορφώνει συνειδήσεις, συμπεριφορές και χαρακτήρες όπως είναι το σχολείο; Αλήθεια, γιατί να θεωρείται ρατσιστικό η μισαλλόδοξο;