Κρεμλίνο: «Δικαιολογημένη» η αντίδραση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις

Κρεμλίνο: «Δικαιολογημένη» η αντίδραση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις Facebook Twitter
EPA
0

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αυστηρότητα των δυνάμεων της τάξης κατά τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Μόσχα εδώ και έναν μήνα διεκδικώντας ελεύθερες εκλογές και σημαδεύτηκαν από πολλές συλλήψεις, αρνούμενο ωστόσο ότι υπάρχει «πολιτική κρίση» στη Ρωσία.

«Δεν είμαστε σύμφωνοι με αυτούς που χαρακτηρίζουν αυτό που συμβαίνει 'πολιτική κρίση'», δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αντιδρώντας για πρώτη φορά σε αυτό το κίνημα αμφισβήτησης πρωτόγνωρου εύρους μετά την επιστροφή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία το 2012.

«Εκτιμούμε ότι είναι πλήρως δικαιολογημένη η αυστηρότητα των δυνάμεων της τάξης που έχει σκοπό να θέσει τέρμα στις δημόσιες ταραχές», είπε. 

Από τα μέσα Ιουλίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε Σαββατοκύριακο, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης, στο κέντρο της Μόσχας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόρριψη αντιπολιτευόμενων υποψηφίων στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ο υπ΄αριθμόν ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι, έχουν συλληφθεί, μερικές φορές με τη βία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών, ορισμένες από τις οποίες δεν είχαν άδεια. Η τελευταία και πιο σημαντική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε για να διεκδικήσει ελεύθερες εκλογές, συγκέντρωσε την Κυριακή στη Μόσχα έως 60.000 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Γαλλία αργότερα αυτόν τον μήνα προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη για την επίσκεψη του Πούτιν στη Γαλλία στις 19 Αυγούστου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM