Πλάθιντο Ντομίνγκο: Πολλές γυναίκες της όπερας καταγγέλλουν τον τενόρο για σεξουαλική παρενόχληση

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Πολλές γυναίκες της όπερας καταγγέλλουν τον τενόρο για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
3

Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών καταγγέλλουν τον μεγάλο τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση.  

Όπως αναφέρει το Associated Press, τα περιστατικά τα οποία καταγγέλλουν 8 τραγουδίστριες και μια χορεύτρια εκτείνονται σε τρεις δεκαετίες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Αρκετά περιστατικά συνέβησαν σε όπερες στις οποίες ο Ντομίνγκο είχε υψηλή διοικητική θέση. 

Άλλες 6 γυναίκες λένε πως ο διάσημος τραγουδιστής της όπερας της έκανε να νιώσουν άβολα με τις σεξουαλικές προτάσεις του. Ο 78χρονος Ντομίνγκο είναι παντρεμένος από το 1962 με τη δεύτερη σύζυγο του, τη σοπράνο Μάρτα Ορνέλας. 

Το Associated Press μίλησε σε περισσότερους από τριάντα τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, καθηγητές που παραδέχθηκαν ότι έχουν υπάρξει μάρτυρες απροσάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τον 78χρονο θρύλο της όπερας.

Σύμφωνα με το Associated Press η συμπεριφορά του Ντομίνγκο είναι «κοινό μυστικό» στον κόσμο της όπερας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που παρουσιάζει το αμερικανικό πρακτορείο, ο Ντομίνγκο φέρεται να υποσχόταν στα θύματα υψηλούς μισθούς και ανέλιξη στην καριέρα τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να τις κακοποιούσε. 

Ο ίδιος ο μεγάλος τενόρος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες «ανησυχητικές και λανθασμένες». Η δική του εκδοχή είναι πως όλες οι σεξουαλικές σχέσεις που είχε ήταν συναινετικές. «Είναι πάντως οδυνηρό να ακούω ότι ίσως και να έχω αναστατώσει κάποιους ανθρώπους ή να τους έχω κάνει να αισθανθούν άβολα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι γυναίκες που μίλησαν στο πρακτορείο λένε πως πήραν θάρρος να μιλήσουν μετά το κίνημα #MeToo που ξεκίνησε από τις καταγγελίες κατά του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μόνο μία από τις γυναίκες δέχθηκε να δοθεί το όνομά της στη δημοσιότητα. Η Πατρίτσια Βολφ, μέτζο σοπράνο, είχε τραγουδήσει με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στην όπερα της Ουάσινγκτον.

Στη δήλωση του Ντομίνγκο αναφέρεται και το εξής: Αναγνωρίζω πως οι κανόνες και τα κριτήρια με τα οποία μετριόμαστε σήμερα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν. Είμαι ευλογημένος και προνομιούχος να έχω πάνω από 50 χρόνια καριέρας στην όπερα και πρέπει να δίνω το παράδειγμα». 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM