Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών

Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι αρχές της Ιταλίας επέτρεψαν σε 16 ανήλικους μετανάστες να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti της ακτοφυλακής, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πράσινο φως για την αποβίβαση 16 ανθρώπων που δήλωσαν ανήλικοι (όλοι τους μεταξύ 15-17 ετών)», ανέφεραν πηγές του υπουργείου. Οι ανήλικοι αποβιβάστηκαν στον στρατιωτικό λιμένα της Αουγκούστα, στη Σικελία.

Η Ρώμη περιμένει ακόμη σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία οι χώρες της ΕΕ ώστε να επιτρέψει την αποβίβαση των 131 μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Gregoretti. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι το Βερολίνο διαμήνυσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι διατεθειμένο να παραλάβει κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς να διευκρινίσει πόσους.

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε την Πέμπτη 140 μετανάστες που επέβαιναν σε δύο σκάφη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Gregoretti, εκτός από έξι που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη και οδηγήθηκαν την ίδια ημέρα στη Λαμπεντούζα. Το βράδυ του Σαββάτου μια γυναίκα, έγκυος επτά μηνών, μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, αποβιβάστηκαν στη Σικελία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM