Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών

Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι αρχές της Ιταλίας επέτρεψαν σε 16 ανήλικους μετανάστες να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti της ακτοφυλακής, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πράσινο φως για την αποβίβαση 16 ανθρώπων που δήλωσαν ανήλικοι (όλοι τους μεταξύ 15-17 ετών)», ανέφεραν πηγές του υπουργείου. Οι ανήλικοι αποβιβάστηκαν στον στρατιωτικό λιμένα της Αουγκούστα, στη Σικελία.

Η Ρώμη περιμένει ακόμη σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία οι χώρες της ΕΕ ώστε να επιτρέψει την αποβίβαση των 131 μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Gregoretti. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι το Βερολίνο διαμήνυσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι διατεθειμένο να παραλάβει κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς να διευκρινίσει πόσους.

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε την Πέμπτη 140 μετανάστες που επέβαιναν σε δύο σκάφη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Gregoretti, εκτός από έξι που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη και οδηγήθηκαν την ίδια ημέρα στη Λαμπεντούζα. Το βράδυ του Σαββάτου μια γυναίκα, έγκυος επτά μηνών, μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, αποβιβάστηκαν στη Σικελία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM