Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών

Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι αρχές της Ιταλίας επέτρεψαν σε 16 ανήλικους μετανάστες να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti της ακτοφυλακής, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πράσινο φως για την αποβίβαση 16 ανθρώπων που δήλωσαν ανήλικοι (όλοι τους μεταξύ 15-17 ετών)», ανέφεραν πηγές του υπουργείου. Οι ανήλικοι αποβιβάστηκαν στον στρατιωτικό λιμένα της Αουγκούστα, στη Σικελία.

Η Ρώμη περιμένει ακόμη σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία οι χώρες της ΕΕ ώστε να επιτρέψει την αποβίβαση των 131 μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Gregoretti. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι το Βερολίνο διαμήνυσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι διατεθειμένο να παραλάβει κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς να διευκρινίσει πόσους.

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε την Πέμπτη 140 μετανάστες που επέβαιναν σε δύο σκάφη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Gregoretti, εκτός από έξι που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη και οδηγήθηκαν την ίδια ημέρα στη Λαμπεντούζα. Το βράδυ του Σαββάτου μια γυναίκα, έγκυος επτά μηνών, μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, αποβιβάστηκαν στη Σικελία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM