Επισήμως «ελεύθερος» ο Τζεφ Μπέζος - Πώς μοιράστηκε η αμύθητη περιουσία

Επισήμως «ελεύθερος» ο Τζεφ Μπέζος - Πώς μοιράστηκε η αμύθητη περιουσία Facebook Twitter
0

Το πολύκροτο διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, από τη σύζυγό του, τη Μακένζι Μπέζος, ύστερα από 25 χρόνια γάμου, οριστικοποιήθηκε χθες από δικαστή του Σιάτλ.

Το διαζύγιο ανοίγει τον δρόμο στην πρώην σύζυγό του να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Τον Απρίλιο, η Amazon, ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές (ποσοστό 4%) θα περάσουν στο όνομα της Μακένζι Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μέσω κοινής ανάρτησης στα social media ότι σχεδιάζει να χωρίσει.

Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί ποσοστό 12% αξίας 114,8 δισ. δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μακένζι δεσμεύθηκε τον Μάιο να δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες, μπαίνοντας στο κλαμπ του Giving Pledge, του φιλανθρωπικού οργανισμού που δημιούργησαν ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς το 2010.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση τους διαζυγίου τους, ήρθε στο προσκήνιο ένα τρίτο πρόσωπο, η παρουσιάστρια Λόρεν Σάντσεζ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM