Γιατί η πριγκίπισσα Χάγια κρύβεται στο Λονδίνο - Η «οργή» του Σεΐχη στο Instagram

Γιατί η πριγκίπισσα Χάγια κρύβεται στο Λονδίνο - Η «οργή» του Σεΐχη στο Instagram Facebook Twitter
1

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την πριγκίπισσα Χάγια Μπιν αλ Χουσεΐν, σύζυγο του κυβερνήτη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, που διέφυγε στο Λονδίνο και φοβάται για τη ζωή της. 

Όπως μεταδίδει το BBC η Χάγια θεωρεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή άφησε τον άνδρα της και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι φήμες τροφοδοτούνται και από την κίνηση του 69χρονου σεΐχη, που ανάρτησε στο Instagram ένα ποίημα, στο οποίο κατηγορεί μια γυναίκα για προδοσία, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την πριγκίπισσα.  

H 45χρονη από την Ιορδανία, έκτη σύζυγος του σεΐχη, είχε παντρευτεί τον ισχυρό άντρα του Ντουμπάι το 2004. Ο Μοχάνεντ λέγεται πως έχει αποκτήσει συνολικά 23 παιδιά από διαφορετικές συζύγους. Η πριγκίπισσα είναι στενή φίλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και έχει ένα σπίτι κοντά στο Παλάτι του Κένσιγκτον. Η φετινή της απουσία από τις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ, όπου συνήθιζε να συνοδεύει τον σύζυγό της, έχει ήδη προκαλέσει εντύπωση, ενώ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τις 20 Μαΐου και έπειτα, με τα social media της να είναι ανενεργά από τον Φεβρουάριο.

Αρχικά η πριγκίπισσα έφυγε από το Ντουμπάι και πέταξε στη Γερμανία αναζητώντας άσυλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πλέον ζει στην έπαυλή της, αξίας 107 εκατομμυρίων δολαρίων στο Kensington Palace Gardens του κεντρικού Λονδίνου, και προετοιμάζεται για μία μεγάλη δικαστική μάχη απέναντι στον πρώην σύζυγό της, στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η ίδια φέρεται να έχει πάρει μαζί της και τα δύο της παιδιά, ηλικίας 7 και 11 ετών. 

Γιατί εγκατέλειψε την πολυτελή ζωή στο Ντουμπάι

 

Πηγές από το περιβάλλον της Χάγια αποκαλύπτουν πως η γυναίκα ανακάλυψε πρόσφατα κάποια «ανησυχητικά» δεδομένα πίσω από την μυστηριώδη επιστροφή της κόρης του σεΐχη, Λατίφα, στο Ντουμπάι. Η πριγκίπισσα επιχείρησε αρχικά να φύγει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διά θαλάσσης, με τη βοήθεια ενός Γάλλου, αλλά ένοπλοι αξιωματικοί τους σταμάτησαν στα ανοικτά της Ινδίας και τους υποχρέωσαν να γυρίσουν στο Ντουμπάι.

Οι αρχές του Ντουμπάι υποστηρίζουν ότι η Λατίφα, που είχε επίσης διαφύγει από το Ντουμπάι, υπήρξε «ευάλωτη στην εκμετάλλευση από τρίτους» αλλά πλέον είναι και πάλι «ασφαλής στην πατρίδα της». Ωστόσο υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν πως η κόρη του σεΐχη έπεσε ουσιαστικά θύμα απαγωγής από τις αρχές του Ντουμπάι, που την μετέφεραν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρά τη θέλησή της. 

Το BBC μεταδίδει ότi, μόλις η πριγκίπισσα Χάγια πληροφορήθηκε για τα τελευταία στοιχεία της φερόμενης απαγωγής της Λατίφα, συνεργάτες και συγγενείς του συζύγου της άρχισαν να την πιέζουν και της φέρονται εχθρικά, με αποτέλεσμα εκείνη να μην νιώθει πλέον ασφαλής. Σύμφωνα με πηγή του άμεσου περιβάλλοντός της, η Χάγια φοβάται τώρα πως κινδυνεύει και η ίδια να απαχθεί και να επιστρέψει διά της βίας στο Ντουμπάι. Η πρεσβεία των Αραβικών Εμιράτων στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα που «αποτελεί μία προσωπική υπόθεση μεταξύ δύο ατόμων». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Εγκατελειψε την πολυτελη ζωη στο Ντουμπαι μαζεψε τα ρουχα της και πηγε κατατρεγμενη να μεινει σε μια επαυλη 107 εκατομυριων στο Kensington του Λονδινου.Ρε μας δουλευετε;;;;;;