Καλιφόρνια: O καύσωνας «μαγείρεψε» τα μύδια στην ακτή

Καλιφόρνια: O καύσωνας «μαγείρεψε» τα μύδια στην ακτή Facebook Twitter
0

Ο μεγάλος καύσωνας που πλήττει αυτές τις μέρες την Καλιφόρνια έχει επιπτώσεις και στη θαλάσσια ζωή. Η ερευνήτρια Jackie Sones βρήκε στα βράχια μιας ακτής στο Bodega Bay νεκρά μύδια. Τα όστρακα τους είχαν ανοίξει και ήταν ζεματιστά, ενώ το κρέας τους ουσιαστικά ψημένο και μαγειρεμένο. 

Οι θερμοκρασίες του Ιουνίου, που φαίνεται ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στο Bodega Bay στη βόρεια Καλιφόρνια, οδήγησαν στο μεγαλύτερο μαζικό θάνατο μυδιών, στρειδιών και άλλων οστρακόδερμων στην περιοχή εδώ και 15 χρόνια. Παρόμοια φαινόμενα εντοπίζονται σε όλη την ευρύτερη ακτογραμμή, σε μήκος σχεδόν 200 χιλιόμετρων. 

Η Sones περιμένει ο θάνατος των μυδιών να επηρεάσει ολόκληρο το οικοσύστημα των ακτών. «Τα μύδια θεωρούνται θεμελιώδη είδη. Θεωρούνται το αντίστοιχο με τα δέντρα για ένα δάσος. Προσφέρουν καταφύγιο και κατοικία και για άλλα ζώα. Αν κάτι λοιπόν επηρεάσει τον πυρήνα ενός οικοσυστήματος θα έχει επίδραση σε όλο το οικοσύστημα».

Οι έρευνες όσων αφορά την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους στους ωκεανούς  επικεντρώνονται στην αυξανόμενη θερμοκρασία του νερού και στις επιδράσεις που έχει η μόλυνση του νερού στη θαλάσσια ζωή. Tα φύκια και τα κοράλλια υποφέρουν από τα θερμότερα νερά, οι αστερίες λιώνουν, τα μαλάκια καταστρέφονται. Όμως υπάρχουν λιγότερα στοιχεία για τις άμεσες επιδράσεις που έχουν φαινόμενα όπως ένας παροδικός καύσωνας στις ακτές. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ