Ο Νετανιάχου εγκαινίασε οικισμό στο Ισραήλ προς τιμήν του Τραμπ - Τον αποκάλεσε «πολύ στενό φίλο»

Ο Νετανιάχου εγκαινίασε οικισμό στο Ισραήλ προς τιμήν του Τραμπ - Τον αποκάλεσε «πολύ στενό φίλο» Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκαινίασε σήμερα έναν νέο οικισμό στα Υψίπεδα του Γκολάν, τον οποίο ονόμασε «Ramat Trump», «Υψώματα Τραμπ» στα εβραϊκά, προς τιμή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε την 25η Μαρτίου στην αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στο τμήμα του Γκολάν που το εβραϊκό κράτος κατέλαβε από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών του 1967, κατόπιν προσάρτησε το 1981.

«Το Γκολάν είναι ισραηλινό και θα παραμείνει πάντα» δήλωσε ο Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας πολύ στενός φίλος του Ισραήλ που έλαβε αποφάσεις που δεν είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν».

Το υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως κάτω από μια σκηνή στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φρίντμαν και υπερψήφισε την πρόταση να ονομαστεί ο οικισμός «Ραμάτ Τραμπ».

Έξω από τη σκηνή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας πινακίδας όπου αναγραφόταν το όνομα του οικισμού, η κατασκευή του οποίου δεν έχει ξεκινήσει και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε το Γκολάν προς όφελος όλων των κατοίκων μας, Εβραίων και μη Εβραίων, και για το μέλλον ολόκληρης της χώρας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου ηγείται αυτή τη στιγμή μιας μεταβατικής κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο ψήφισε τη διάλυσή του μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από τη νίκη του στις εκλογές του Απριλίου. Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Times of Israel επικαλέστηκαν τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Ζβι Χάουζερ, ο οποίος επέκρινε την απόφαση για τον συγκεκριμένο οικισμό ως «μη δεσμευτική, ψευδή πολιτική».

«Δεν υπάρχει προϋπολογισμός, δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει συγκεκριμένη τοποθεσία για τον οικισμό και δεν υπάρχει δεσμευτική απόφαση για το σχέδιο. Τουλάχιστον, επέμειναν σε ένα όνομα για τον οικισμό» επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια