Ο Πούτιν έκανε δώρο παγωτό στον πρόεδρο της Κίνας για τα γενέθλιά του

Ο Πούτιν έκανε δώρο παγωτό στον πρόεδρο της Κίνας για τα γενέθλιά του Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ γιόρτασε σήμερα τα 66α γενέθλιά του μαζί  με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που τον θεωρεί στενό φίλο του και ο οποίος του έκανε δώρο ένα παγωτό.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας πρόβαλε εικόνες με τους δύο ηγέτες να κρατούν ποτήρια με σαμπάνια και να κάνουν προπόσεις στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Σι στην Ντουσάμπε, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν. Στην Ντουσάμπε φιλοξενείται φέτος η Διάσκεψη για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA).

Ο Πούτιν έδωσε στον Σι ρωσικό παγωτό –δεν διευκρινίστηκε η γεύση– ενώ ο Κινέζος πρόεδρος ανταπέδωσε δίνοντάς του κινεζικό τσάι. Τον ευχαρίστησε επίσης για το δώρο του, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα.

Ο Πούτιν έκανε δώρο παγωτό στον πρόεδρο της Κίνας για τα γενέθλιά του Facebook Twitter

Οι αναφορές στην ιδιωτική ζωή των ηγετών είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός στην Κίνα. Η ακριβής ημερομηνία γέννησης των περισσότερων δεν δημοσιοποιείται.

Στις εικόνες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης φαίνονται οι δύο άνδρες να κοιτάζουν μια λευκή τούρτα, διακοσμημένη με κόκκινα και μπλε λουλούδια και με τη φράση «Καλότυχο διπλό εξάρι» γραμμένη επάνω, με κόκκινους κινεζικούς χαρακτήρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ