Ο Τραμπ δεν θέλει τη σημαία με το ουράνιο τόξο στις πρεσβείες των ΗΠΑ

Ο Τραμπ δεν θέλει τη σημαία με το ουράνιο τόξο στις πρεσβείες των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Απορρίφθηκε το αίτημα που είχαν υποβάλει οι επικεφαλής πρεσβειών των ΗΠΑ προκειμένου να τους επιτραπεί προχωρήσουν στην έπαρση της σημαίας του ουράνιου τόξου στις εγκαταστάσεις τους σε ένδειξη τιμής στον μήνα υπερηφάνειας του κινήματος LGBTQI+, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα διπλωμάτες.

Οι αμερικανικές πρεσβείες στο Ισραήλ, στη Γερμανία και στη Βραζιλία ήταν ανάμεσα σε εκείνες που είχαν υποβάλει σχετικά αίτημα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυβέρνησή του θα ηγηθεί μιας εκστρατείας για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Όμως η κυβέρνησή του επικρίνεται από ακτιβιστές που καταγγέλλουν ότι εντός της χώρας, ο Τραμπ έχει υπονομεύσει τα μέτρα προστασίας των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών προσώπων στο εσωτερικό.

Οι πρεσβείες επιτρέπεται να αναρτήσουν το σύμβολο του ουράνιου τόξου εντός των εγκαταστάσεών τους, αλλά για να γίνει επίσημα έπαρση της σημαίας πρέπει να δοθεί έγκριση από την ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θυμίζει το NBC News.

Η απόρριψη προκάλεσε αίσθηση, ειδικά στην πρεσβεία του Βερολίνου, καθώς ο αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανίας Ρίτσαρντ Γκρενέλ δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος και είναι γνωστός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των LGBTQI+.

Η έπαρση της σημαίας με το ουράνιο τόξο στις αμερικανικές πρεσβείες τον Ιούνιο ήταν μέχρι φέτος «κάτι συνηθισμένο, γινόταν κάθε χρόνο», ανέφερε πηγή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, πρόσθεσε όμως ότι το φετινό αίτημα δεν έγινε δεκτό. Ερωτηθείσα εάν ο Γκρενέλ ενοχλήθηκε λόγω της απόφασης, απάντησε μονολεκτικά «ναι».

«Το πήρε ως εξής: οκέι, τώρα θα υψώσουμε μέσα στην πρεσβεία, στο παράθυρο, στο μπαλκόνι, και αλλού», συμπλήρωσε η πηγή του CNN.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa/nbcnews/CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM