Οργή στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών - Την σκότωσαν για 130 ευρώ

Οργή στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών - Την σκότωσαν για 130 ευρώ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σήμερα στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών σε αντίποινα, σύμφωνα με τις αρχές, για ένα χρέος 130 ευρώ που δεν είχε ξεπληρώσει ο παππούς του.

Η αστυνομία της πόλης Αλιγκάρ (στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουτάρ Μπραντές) συνέλαβε δύο υπόπτους για τον φόνο αυτό που, σύμφωνα με τους ερευνητές, διαπράχθηκε επειδή ο παππούς του θύματος χρωστούσε στους δύο άνδρες 10.000 ρουπίες (127 ευρώ).

Το κορίτσι απήχθη στις 31 Μαΐου και ανακαλύφθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Το πτώμα του ήταν σε αποσύνθεση, τυλιγμένο με ύφασμα και βρέθηκε σε χωματερή, φαγωμένο από τα αδέσποτα σκυλιά.

«Ο παππούς του κοριτσιού χρωστούσε χρήματα στους κατηγορουμένους και διαπληκτίσθηκαν για την καθυστέρηση της αποπληρωμής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αακάς Κουλάρι, αρχηγός της αστυνομίας του Αλιγκάρ.

Οι ύποπτοι είχαν απειλήσει την οικογένεια με «σοβαρές συνέπειες», αν δεν έπαιρναν γρήγορα πίσω τα χρήματά τους, διευκρίνισε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το έγκλημα αυτό «είχε ως κίνητρο την προσωπική μνησικακία».

Σύμφωνα με την ιατρική έκθεση, το κοριτσάκι πέθανε στραγγαλισμένο με ένα ύφασμα. Ο ένας από τους κατηγορουμένους κράτησε τη σορό επί τρεις ημέρες μέσα στο σπίτι του, όμως απαλλάχθηκε απ' αυτή πετώντας τη σε δημόσια χωματερή λόγω της αποσύνθεσης μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη.

Οι αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικούς για «παράλειψη καθήκοντος».

Η αστυνομία ανέπτυξε ενισχύσεις στην Αλιγκάρ φοβούμενη θρησκευτικές εντάσεις, καθώς το θύμα και οι ύποπτοι ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες.

Ο φόνος του δίχρονου κοριτσιού είναι σήμερα στην Ινδία ένα από τα πιο σχολιασμένα θέματα στο Twitter, με πολλούς χρήστες να ζητούν την ποινή του θανάτου για τους ενόχους. Πολιτικοί αξιωματούχοι, σταρ του αθλητισμού και του Μπόλιγουντ εκφράζουν επίσης οργή γι' αυτό το ακατανόητο, όπως το χαρακτηρίζουν, έγκλημα.

«Ο φρικτός φόνος στο Αλιγκάρ είναι ένα νέο απάνθρωπο και αχαρακτήριστο έγκλημα εναντίον ενός αθώου παιδιού», δήλωσε η Πριγιάνκα Γκάντι, ένα από τα στελέχη του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου. «Τι έχουμε γίνει;»

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων πράξεων βίας εναντίον παιδιών αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Ινδία, με σχεδόν 100.000 κρούσματα το 2016, σχεδόν πενταπλάσια σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.

Το 2016, σχεδόν 2.000 παιδιά σκοτώθηκαν, 55.000 απήχθησαν και 13.000 δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση σ' αυτή τη χώρα της νότιας Ασίας, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM