Οργή στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών - Την σκότωσαν για 130 ευρώ

Οργή στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών - Την σκότωσαν για 130 ευρώ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σήμερα στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών σε αντίποινα, σύμφωνα με τις αρχές, για ένα χρέος 130 ευρώ που δεν είχε ξεπληρώσει ο παππούς του.

Η αστυνομία της πόλης Αλιγκάρ (στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουτάρ Μπραντές) συνέλαβε δύο υπόπτους για τον φόνο αυτό που, σύμφωνα με τους ερευνητές, διαπράχθηκε επειδή ο παππούς του θύματος χρωστούσε στους δύο άνδρες 10.000 ρουπίες (127 ευρώ).

Το κορίτσι απήχθη στις 31 Μαΐου και ανακαλύφθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Το πτώμα του ήταν σε αποσύνθεση, τυλιγμένο με ύφασμα και βρέθηκε σε χωματερή, φαγωμένο από τα αδέσποτα σκυλιά.

«Ο παππούς του κοριτσιού χρωστούσε χρήματα στους κατηγορουμένους και διαπληκτίσθηκαν για την καθυστέρηση της αποπληρωμής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αακάς Κουλάρι, αρχηγός της αστυνομίας του Αλιγκάρ.

Οι ύποπτοι είχαν απειλήσει την οικογένεια με «σοβαρές συνέπειες», αν δεν έπαιρναν γρήγορα πίσω τα χρήματά τους, διευκρίνισε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το έγκλημα αυτό «είχε ως κίνητρο την προσωπική μνησικακία».

Σύμφωνα με την ιατρική έκθεση, το κοριτσάκι πέθανε στραγγαλισμένο με ένα ύφασμα. Ο ένας από τους κατηγορουμένους κράτησε τη σορό επί τρεις ημέρες μέσα στο σπίτι του, όμως απαλλάχθηκε απ' αυτή πετώντας τη σε δημόσια χωματερή λόγω της αποσύνθεσης μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη.

Οι αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικούς για «παράλειψη καθήκοντος».

Η αστυνομία ανέπτυξε ενισχύσεις στην Αλιγκάρ φοβούμενη θρησκευτικές εντάσεις, καθώς το θύμα και οι ύποπτοι ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες.

Ο φόνος του δίχρονου κοριτσιού είναι σήμερα στην Ινδία ένα από τα πιο σχολιασμένα θέματα στο Twitter, με πολλούς χρήστες να ζητούν την ποινή του θανάτου για τους ενόχους. Πολιτικοί αξιωματούχοι, σταρ του αθλητισμού και του Μπόλιγουντ εκφράζουν επίσης οργή γι' αυτό το ακατανόητο, όπως το χαρακτηρίζουν, έγκλημα.

«Ο φρικτός φόνος στο Αλιγκάρ είναι ένα νέο απάνθρωπο και αχαρακτήριστο έγκλημα εναντίον ενός αθώου παιδιού», δήλωσε η Πριγιάνκα Γκάντι, ένα από τα στελέχη του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου. «Τι έχουμε γίνει;»

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων πράξεων βίας εναντίον παιδιών αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Ινδία, με σχεδόν 100.000 κρούσματα το 2016, σχεδόν πενταπλάσια σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.

Το 2016, σχεδόν 2.000 παιδιά σκοτώθηκαν, 55.000 απήχθησαν και 13.000 δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση σ' αυτή τη χώρα της νότιας Ασίας, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM