Οργή στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών - Την σκότωσαν για 130 ευρώ

Οργή στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών - Την σκότωσαν για 130 ευρώ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σήμερα στην Ινδία για τον φόνο ενός κοριτσιού δύο ετών σε αντίποινα, σύμφωνα με τις αρχές, για ένα χρέος 130 ευρώ που δεν είχε ξεπληρώσει ο παππούς του.

Η αστυνομία της πόλης Αλιγκάρ (στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουτάρ Μπραντές) συνέλαβε δύο υπόπτους για τον φόνο αυτό που, σύμφωνα με τους ερευνητές, διαπράχθηκε επειδή ο παππούς του θύματος χρωστούσε στους δύο άνδρες 10.000 ρουπίες (127 ευρώ).

Το κορίτσι απήχθη στις 31 Μαΐου και ανακαλύφθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Το πτώμα του ήταν σε αποσύνθεση, τυλιγμένο με ύφασμα και βρέθηκε σε χωματερή, φαγωμένο από τα αδέσποτα σκυλιά.

«Ο παππούς του κοριτσιού χρωστούσε χρήματα στους κατηγορουμένους και διαπληκτίσθηκαν για την καθυστέρηση της αποπληρωμής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αακάς Κουλάρι, αρχηγός της αστυνομίας του Αλιγκάρ.

Οι ύποπτοι είχαν απειλήσει την οικογένεια με «σοβαρές συνέπειες», αν δεν έπαιρναν γρήγορα πίσω τα χρήματά τους, διευκρίνισε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το έγκλημα αυτό «είχε ως κίνητρο την προσωπική μνησικακία».

Σύμφωνα με την ιατρική έκθεση, το κοριτσάκι πέθανε στραγγαλισμένο με ένα ύφασμα. Ο ένας από τους κατηγορουμένους κράτησε τη σορό επί τρεις ημέρες μέσα στο σπίτι του, όμως απαλλάχθηκε απ' αυτή πετώντας τη σε δημόσια χωματερή λόγω της αποσύνθεσης μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη.

Οι αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικούς για «παράλειψη καθήκοντος».

Η αστυνομία ανέπτυξε ενισχύσεις στην Αλιγκάρ φοβούμενη θρησκευτικές εντάσεις, καθώς το θύμα και οι ύποπτοι ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες.

Ο φόνος του δίχρονου κοριτσιού είναι σήμερα στην Ινδία ένα από τα πιο σχολιασμένα θέματα στο Twitter, με πολλούς χρήστες να ζητούν την ποινή του θανάτου για τους ενόχους. Πολιτικοί αξιωματούχοι, σταρ του αθλητισμού και του Μπόλιγουντ εκφράζουν επίσης οργή γι' αυτό το ακατανόητο, όπως το χαρακτηρίζουν, έγκλημα.

«Ο φρικτός φόνος στο Αλιγκάρ είναι ένα νέο απάνθρωπο και αχαρακτήριστο έγκλημα εναντίον ενός αθώου παιδιού», δήλωσε η Πριγιάνκα Γκάντι, ένα από τα στελέχη του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου. «Τι έχουμε γίνει;»

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων πράξεων βίας εναντίον παιδιών αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Ινδία, με σχεδόν 100.000 κρούσματα το 2016, σχεδόν πενταπλάσια σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.

Το 2016, σχεδόν 2.000 παιδιά σκοτώθηκαν, 55.000 απήχθησαν και 13.000 δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση σ' αυτή τη χώρα της νότιας Ασίας, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM