Καταδικάστηκε YouTuber που έβαλε οδοντόκρεμα σε μπισκότα και τα έδωσε σε άστεγο

Καταδικάστηκε YouTuber που έβαλε οδοντόκρεμα σε μπισκότα και τα έδωσε σε άστεγο Facebook Twitter
3

Γνωστός Ισπανός YouTuber καταδικάστηκε επειδή ταπείνωσε έναν άστεγο άνδρα στη Βαρκελώνη, προσφέροντάς του μπισκότα γεμιστά με οδοντόκρεμα, για να γυρίσει βίντεο-φάρσα. 

Ο Καν-Ούα Ρεν, γνωστότερος με το ψευδώνυμο ReSet στο YouTube, 19 ετών την εποχή των γεγονότων, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βαρκελώνης σε φυλάκιση 15 μηνών. Η δικαστής διέταξε επίσης να κλείσουν τα κανάλια του στο διαδίκτυο επί πέντε χρόνια και να καταβάλει αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ στο θύμα του. Η δικαστής σημείωσε στην απόφασή της ότι ο άστεγος άνδρας έκανε εμετό.

Το επίμαχο βίντεο, που πλέον έχει αποσυρθεί, αναρτήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο κανάλι του ReSet στο YouTube. Ο νεαρός είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να αδειάζει την κρέμα από τα μπισκότα και να την αντικαθιστά με οδοντόκρεμα. Κατόπιν, τα έδωσε μαζί με ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ σε έναν άστεγο Ρουμάνο. «Ίσως να το παράκανα αλλά δείτε τη θετική πλευρά, αυτό θα τον βοηθήσει να πλύνει τα δόντια του, δεν νομίζω ότι τα πλένει συχνά αφότου έγινε φτωχός», λέει κατόπιν, απευθυνόμενος στους συνδρομητές του, ένας εκ των οποίων τον είχε προκαλέσει να κάνει αυτή τη φάρσα.

 

Μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το βίντεο ο ReSet προσπάθησε να αποκαταστήσει τη φήμη του, αλλά τα έκανε χειρότερα- δημοσίευσε ένα καινούριο βίντεο, στο οποίο πήγε να δει το θύμα του και του έδωσε άλλα 20 ευρώ. «Αν το είχα κάνει σε κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, αλλά επειδή αυτός είναι άστεγος, ο κόσμος διαμαρτύρεται», σχολίασε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Καν-Ούα Ρεν προσπάθησε να εμποδίσει τον Ρουμάνο να τον καταγγείλει, προσφέροντάς του 300 ευρώ και ένα καινούριο βίντεο, στο οποίο οι δυο τους θα περνούσαν μαζί μια νύχτα.

Καταδικάστηκε YouTuber που έβαλε οδοντόκρεμα σε μπισκότα και τα έδωσε σε άστεγο Facebook Twitter

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κάνει παρόμοιες φάρσες και σε άλλους ευάλωτους ανθρώπους και είχε αναρτήσει τα βίντεο στο κανάλι του, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα, μέσω των διαφημίσεων. «Κάνω σόου, στο κόσμο αρέσουν οι νοσηρές καταστάσεις», δικαιολογήθηκε ο ίδιος στο δικαστήριο.

Τα δύο κανάλια του ReSet στο YouTube, που έχουν 1,2 εκατομμύριο και 250.000 συνδρομητές αντίστοιχα, λειτουργούσαν κανονικά σήμερα.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Πραγματικά, αν είχε προσφέρει αυτά τα μπισκότα σε οποιονδήποτε θα ήταν καθίκι, αλλά το να τα δώσει σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που ζει στο δρόμο τον καθιστά αυτό ακριβώς που είπες. Πόση κακομαθησιά και αδιαφορία για την ανθρώπινη υπόσταση κάποιου που προφανώς εκλαμβάνει ως "κατώτερο"; Βλέπεις στο βίντεο την ευγνωμοσύνη του ανθρώπου που εκείνη τη στιγμή νόμισε πως δεχόταν μια βοήθεια και σου καίγεται η καρδιά...