Βενεζουέλα: O Γκουαϊδό ζήτησε επίσημα την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού

Βενεζουέλα: O Γκουαϊδό ζήτησε επίσημα την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού Facebook Twitter
EPA
0

O Χουαν Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ζήτησε επίσημα την υποστήριξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, όπως φαίνεται επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο του Γκουαϊδό, τον Κάρλος Βέκιο. 

«Καλωσορίζουμε τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τη συνταγματική μας υποχρέωση στον λαό της Βενεζουέλας προκειμένου να επαναφέρουμε τη δημοκρατία μας» αναφέρει ο Βέκιο στην επιστολή στον διοικητή της νοτίου διοίκησης των ΗΠΑ Ναύαρχο Κρέγκ Φάλερ.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 11 Μαΐου και δημοσιεύτηκε από τον Βέκιο στο Twitter τη Δευτέρα. Σε αυτήν ζητά συνάντηση μεταξύ της νότιας διοίκησης των αμερικανικών στρατευμάτων και «των κατάλληλων μελών» από τον στενό κύκλο του Γκουάιδο.

«Είμαστε ευγνώμονες στις ΗΠΑ για τη φιλία τους και την ετοιμότητά τους να στηρίξουν τις συνεχείς προσπάθειές μας να βάλουμε πρώτα από όλα τον λαό της Βενεζουέλας και να αναζητήσουμε καρποφόρο σχεδιασμό και συντονισμό» αναφέρει ο Βέκιο.

Η δήλωσή του έγινε μετά από συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, του Μάικ Πομπέο, στο ABC, κατά την οποία ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει την αρμοδιότητα βάση του Άρθρου 2, σε ό,τι αφορά πιθανές στρατιωτικές ενέργειες στη Βενεζουέλα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM