Απεργία την Πρωτομαγιά

Απεργούν οι πιλότοι της SAS: Ακυρώνονται οι πτήσεις για 72.000 επιβάτες

Απεργούν οι πιλότοι της SAS: Ακυρώνονται οι πτήσεις για 72.000 επιβάτες Facebook Twitter
EPA
0

Οι πιλότοι των σκανδιναβικών αερογραμμών SAS αποφάσισαν να απεργήσουν από σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, οδηγώντας στην ακύρωση 673 πτήσεων που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει περισσότερους από 72.000 επιβάτες, εγκλωβίζοντας τους περισσότερους από αυτούς. 

Οι πιλότοι σε Νορβηγία, Σουηδία και Δανία κατέβηκαν σε απεργία, καθώς οι διαβουλεύσεις με τη διοίκηση για τα ωράρια και τις αποδοχές τους, που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, προσέκρουσαν σε αδιέξοδο. 

Στην ανακοίνωσή της, η SAS εκφράζει την «βαθιά θλίψη» της για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό στους επιβάτες.

Η απεργία καθηλώνει τόσο τα αεροσκάφη των μικρών δρομολογίων όσο και εκείνα που θα εκτελούσαν υπερατλαντικά ταξίδια. Οι μόνες πτήσεις που θα γίνουν, είναι εκείνες των συνεργαζόμενων εταιρειών με την SAS - δηλαδή μόλις το 30% των δρομολογίων. 

Η SAS συμβουλεύει όσους έχουν κλείσει εισιτήρια να συμβουλευτούν τα κατά τόπους γραφεία για την τύχη της πτήσης τους. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν πρόθυμοι να καταλήξουν σε μία συμφωνία με τους πιλότους ώστε να λήξει η απεργία, αλλά τονίζουν πως αν υποχωρήσουν στα αιτήματα των ιπτάμενων, αυτό θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία. 

Οι πιλότοι προσπαθούν να πετύχουν αύξηση 13% στις ετήσιες αποδοχές τους την ώρα που ο μηνιαίος τους μισθός προς το παρόν διαμορφώνεται στα 8.690 ευρώ. Το σωματείο διαμαρτύρεται επίσης για τον τρόπο που κατανέμονται τα δρομολόγια στους ιπτάμενους καθώς «πολλοί από αυτούς δεν έχουν κανέναν έλεγχο στο πότε και για πόσο δουλεύουν». 

Οι ίδιοι παραπονούνται πως ορισμένες φορές αναγκάζονται να εργαστούν ακόμα και επτά Σαββατοκύριακα στην σειρά.

Την ίδια ώρα, η SAS πιέζεται οικονομικά από τον ανταγωνισμό των Norwegian, Easyjet και Ryanair και προσπαθεί να αντικαταστήσει τα παλαιότερα αεροσκάφη του στόλου της. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ