Θύμα φάρσας ο Μακρόν - Νόμιζε ότι μιλούσε με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας

Θύμα φάρσας ο Μακρόν - Νόμιζε ότι μιλούσε με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας Facebook Twitter
0

Δύο γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ, ειδικοί στις τηλεφωνικές φάρσες, υποστηρίζουν ότι παγίδευσαν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι μιλούσε με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο  «Βόβαν» και ο «Λέξους», ανάρτησαν σήμερα στο διαδίκτυο την 15λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν με κάποιον που, όπως λένε, ήταν ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το 73% (των ψήφων) των Ουκρανών, είναι απλώς απίστευτο (...) Αισθάνομαι σαν τον Πούτιν που πέτυχε το ίδιο σκορ», αστειεύεται ο υποτιθέμενος Ζελένσκι, σε μια συνομιλία που γίνεται στα ρωσικά και τα γαλλικά, με τη βοήθεια διερμηνέων.

"Έχω την αίσθηση ότι σε αυτό το στάδιο το σύστημα στη χώρα σου δεν είναι τόσο καλά οργανωμένο, επομένως αυτό είναι φυσικό. Δεν είχες βάλει ακόμη όλους τους αντιφρονούντες στη φυλακή", απαντά ο υποτιθέμενος Μακρόν.

 

Το Μέγαρο των Ηλυσίων αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.«Ο πρόεδρος μίλησε πράγματι με τον Ζελένσκι» το βράδυ της Κυριακής και μετά την επικοινωνία αυτή εκδώσαμε μια ανακοίνωση, όπως έκανε και το επιτελείο του Ζελένσκι», ανέφερε μόνο η γαλλική προεδρία.

Οι δύο φαρσέρ από την πλευρά τους επιμένουν ότι μίλησαν με τον Εμανουέλ Μακρόν και, όπως είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, ελπίζουν «να μην ενοχλήθηκε πολύ» ο Γάλλος πρόεδρος.

Την παραμονή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, οι δύο Ρώσοι επικοινώνησαν με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, τον Ραμούς Χαραντινάι.

Ο τελευταίος στη συνέχεια, με μήνυμά του στο Twitter, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ζελένσκι και στον υποψήφιο πρωθυπουργό του, τον «Βόβαν Λεξούσοφ», αλλά μέτα διέγραψε την ανάρτηση.

Ο Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ ή Βόβαν και ο Αλεξέι Στολιάροφ ή Λέξους έχουν παγιδεύσει στο παρελθόν τον Έλτον Τζον, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Οι στόχοι τους είναι κυρίως οι αντίπαλοι του Κρεμλίνου, Ρώσοι και μη.

Το 2016 ο «Βόβαν» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θέλει "να δείξει το πραγματικό πρόσωπο ορισμένων εταίρων της Ρωσίας, την υποκρισία τους". «Κάνουμε μόνο ό,τι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας», είπε από την πλευρά του ο «Λέξους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποιήσης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM