Ινδονησία: Στους 58 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ινδονησία: Στους 58 οι νεκροί από τις πλημμύρες Facebook Twitter
EPA
0

Στους 58 ανήλθαν οι νεκροί στην ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Δεκάδες τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 4.000 εκτοπίστηκαν ενώ, τουλάχιστον δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, σήμερα, από κατολίσθηση μετά τη σεισμική δόνηση, στο νησί Λόμποκ.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,5 βαθμών, φαίνεται ότι ευθύνεται για την κατολίσθηση του εδάφους στις πλαγιές του ενεργού ηφαιστείου Ριντζάνι, όπου βρίσκεται το τουριστικό αξιοθέατο του καταρράκτη Τίου Κέλεπ, στα βόρεια του νησιού.


Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, ο ένας από τους νεκρούς καταγόταν από τη Μαλαισία.

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 44 και οι οκτώ από αυτούς είναι Μαλαίοι. Επίσης, γκρεμίστηκαν περισσότερα από 30 σπίτια ενώ περίπου 500 υπέστησαν ζημιές μικρότερης έκτασης.


Την ώρα του σεισμού δεκάδες τουρίστες βρίσκονταν στην περιοχή του καταρράκτη Τίου Κέλεπ και χρειάστηκε να επέμβουν οι υπηρεσίες διάσωσης για να τους απεγκλωβίσουν μετά την κατολίσθηση. Συνολικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή 14 Ινδονήσιοι και 22 Μαλαίοι.

Πέρσι, το νησί Λόμποκ είχε χτυπηθεί από αλλεπάλληλους σεισμούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε κτίρια και υποδομές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ