Μια γυναίκα νεκρή και 23 αρρώστησαν μετά από γεύμα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin

Μια γυναίκα νεκρή και 23 αρρώστησαν μετά από γεύμα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα πέθανε και 23 ακόμη άτομα αρρώστησαν μετά από γεύμα σε εστιατόριο της Ισπανίας, βραβευμένο με αστέρι Michelin. 

Το περασμένο Σάββατο, η 46χρονη Maria Jesus Fernandez Calvo γιόρταζε τα γενέθλια του συζύγου της μαζί με τον γιο τους στο εστιατόριο RiFF στην Βαλένθια, όπου παρήγγειλε ένα πιάτο με ρύζι και μανιτάρια, σύμφωνα με την Telegraph. Πολύ σύντομα άρχισε να υποφέρει από σπασμούς λόγω εμετού και διάρροιας και πέθανε τελικά στο σπίτι της νωρίς το πρωί της Κυριακής. 

Η ισπανική εφημερίδα El Pais μετέδωσε πως ο σύζυγος της 46χρονης καθώς και ο μικρός γιος τους επίσης εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα αλλά «ήπια» και έκτοτε έχουν αναρρώσει. 

Οι τρεις τους προστίθενται στα 21 ακόμη άτομα που υποστηρίζουν ότι αρρώστησαν αφού δείπνησαν επίσης στο συγκεκριμένο εστιατόριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με τις αρχές, που επιβεβαίωσαν τον θάνατο της γυναίκας, οι προκαταρκτικές έρευνες στο RiFF δεν βρήκαν κάτι ασυνήθιστο, προσθέτοντας πως τα δείγματα που συλλέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες έχουν σταλεί το Εθνικό Τοξικολογικό Ινστιτούτο για ανάλυση.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει σχετικά με το συμβάν 17 θαμώνες του καταστήματος, εκ των οποίων οι 14 ανέφεραν κάποιου είδους ελαφρά συμπτώματα, όπως εμετό. Οι αρχές αποδίδουν μερικώς τον θάνατο της 46χρονης στα μανιτάρια Μορχέλα που περιείχε το πιάτο και περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να καταλήξουν στην αιτία θανάτου. 

Το συγκεκριμένο μανιτάρι, που είναι πανάκριβο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, πρέπει να μαγειρεύεται πολύ καλά πριν καταναλωθεί γιατί περιέχει τοξίνες. 

Το εστιατόριο RiFF θα παραμείνει κλειστό για όσο καιρό συνεχίζονται οι έρευνες, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης και σεφ Bernd H. Knoller. «Άσχετα με την αιτία όλου αυτού, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έγινε, ελπίζοντας πως θα ξεκαθαρίσουν σύντομα τα πράγματα», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία υγειονομική παράβαση. 

Ο Knoller άνοιξε το εστιατόριο το 2001 και βραβεύτηκε με αστέρι Michelin το 2009.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ