Οργή Μόσχας για το Facebook επειδή μπλόκαρε το RT

Οργή Μόσχας για το Facebook επειδή μπλόκαρε το RT Facebook Twitter
0

Οργισμένη αντίδραση εναντίον του Facebook είχαμε σήμερα από τον εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με το μπλοκάρισμα λογαριασμού RT.

Ο Πεσκόφ λέει ότι η διένεξη αυτή πρέπει να επιλυθεί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «πολλές μεγάλες εταιρείες, που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις μη φιλικών χωρών ως εργαλείο για να ασκήσουν πιέσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σχετική του ανακοίνωση, κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) να αποτιμήσει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT στο Facebook.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη την κατάσταση, όταν η διεύθυνση του Facebook με αυταρχικό κι αδιαφανή τρόπο μπλοκάρει του λογαριασμούς, παραβιάζοντας τις γενικά αποδεκτές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και της ίσης πρόσβασης στην ενημέρωση».

Νωρίτερα η διευθύντρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν, είχε δηλώσει ότι το Facebook μπλόκαρε την σελίδα ενός από τα προγράμματα του τηλεοπτικού καναλιού.

Το πρόγραμμα In the Now, οι σελίδες του οποίου μπλοκαρίστηκαν, το παρουσιάζει η τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού Ανίσσα Ναουέι, ενώ τα βίντεο του έχουν 2,5 δισεκατομμύρια views.

Το RT εικάζει ότι οι σελίδες του μπλοκαρίστηκαν μετά από απαίτηση του CNN, το οποίο κατηγόρησε το RT «για απόκρυψη των δεσμών του με το Κρεμλίνο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM