Οργή Μόσχας για το Facebook επειδή μπλόκαρε το RT

Οργή Μόσχας για το Facebook επειδή μπλόκαρε το RT Facebook Twitter
0

Οργισμένη αντίδραση εναντίον του Facebook είχαμε σήμερα από τον εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με το μπλοκάρισμα λογαριασμού RT.

Ο Πεσκόφ λέει ότι η διένεξη αυτή πρέπει να επιλυθεί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «πολλές μεγάλες εταιρείες, που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις μη φιλικών χωρών ως εργαλείο για να ασκήσουν πιέσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σχετική του ανακοίνωση, κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) να αποτιμήσει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT στο Facebook.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη την κατάσταση, όταν η διεύθυνση του Facebook με αυταρχικό κι αδιαφανή τρόπο μπλοκάρει του λογαριασμούς, παραβιάζοντας τις γενικά αποδεκτές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και της ίσης πρόσβασης στην ενημέρωση».

Νωρίτερα η διευθύντρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν, είχε δηλώσει ότι το Facebook μπλόκαρε την σελίδα ενός από τα προγράμματα του τηλεοπτικού καναλιού.

Το πρόγραμμα In the Now, οι σελίδες του οποίου μπλοκαρίστηκαν, το παρουσιάζει η τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού Ανίσσα Ναουέι, ενώ τα βίντεο του έχουν 2,5 δισεκατομμύρια views.

Το RT εικάζει ότι οι σελίδες του μπλοκαρίστηκαν μετά από απαίτηση του CNN, το οποίο κατηγόρησε το RT «για απόκρυψη των δεσμών του με το Κρεμλίνο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM