Ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε ημερομηνία εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας παρά τις εντολές του Μαδούρο

Ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε ημερομηνία εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας παρά τις εντολές του Μαδούρο Facebook Twitter
EPA
0

O Xουάν Γκουαϊδό, ο αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε χθες πως η ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ θα εισέλθει στη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου, παρά την αντίθεση του πρόεδρου Νικολάς Μαδούρο. 

Η ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται στα σύνορα Κολομβίας- Βενεζουέλας, όμως το συνοριακό πέρασμα έχει κλείσει τελείως από τον στρατό κατ' εντολή του Μαδούρο. 

Ο Γκουαϊδό , μιλώντας χθες σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε την ημερομηνία προκειμένου να ασκήσει πίεση στον στρατό ώστε να επιτρέψει την είσοδο της βοήθειας.

Ζήτησε από τους 250.000 ανθρώπους που έχουν εγγραφεί για τη διαδικασία ως εθελοντές να οργανωθούν ενόψει του Σαββατοκύριακου.

«Υπάρχουν σχεδόν 300.000 άνθρωποι που θα πεθάνουν αν η βοήθεια δεν έρθει στη χώρα. Επίσης σχεδόν 2 εκατομμύρια διατρέχουν κίνδυνο υγείας», είπε ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από σχεδόν 50 χώρες ως μεταβατικός πρόεδρος. 

Ο  Μαδούρο ωστόσο έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα ανοίξει τις συνοριακές διαβάσεις, καταγγέλλοντας ότι η παροχή βοήθειας είναι πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην χώρα.

Χθες, ο Γκουαϊδό είπε πως δίνει «άμεση εντολή» στις ένοπλες δυνάμεις να επιτρέψουν την είσοδο της βοήθειας, όμως για την ώρα δεν υπάρχουν σημάδια πως ο στρατός θα απειθαρχήσει στις διαταγές του Μαδούρο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM