Πελόζι: «Καμία χρηματοδότηση για το Τείχος του Τραμπ»

Πελόζι: «Καμία χρηματοδότηση για το Τείχος του Τραμπ» Facebook Twitter
EPA
0

Παρά τον τερματισμό του shutdown, η διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το Τείχος στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού συνεχίζεται. 

 Η Νάνσι Πελόζι ξεκαθάρισε σήμερα ότι κανένα κονδύλι χρηματοδότησης του Τείχος που θέλει να οικοδομήσει ο πρόεδρος δεν θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία για τον προϋπολογισμό για την οποία εργάζεται διακομματική ομάδα διαπραγμάτευσης.

«Δεν θα υπάρχουν καθόλου χρήματα για το τείχος στο νομοσχέδιο», είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στους δημοσιογράφους.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι αν οι Ρεπουμπλικανοί έχουν προτάσεις για την πρόσθεση επιπλέον πυλών εισόδου ή τεχνολογιών, αυτού του είδους τα πράγματα μπορούν να τεθούν σε διαπραγμάτευση.

«Δεν αποτελεί διαπραγμάτευση για τον πρόεδρο να λέει...'δεν έχει σημασία τι λέει το Κογκρέσο», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

«Θέλει ο πρόεδρος το Κογκρέσο να είναι εντελώς ασήμαντο στον τρόπο που ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του αμερικανικού λαού; Όχι. Αφήστε τους να εργαστούν με βάση τη θέλησή τους».

Τέλος, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ένα νομοσχέδιο που θα δίνει μόνιμο τέλος σε νέες αναστολές λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους (shutdowns) θα πρέπει να αποτελεί μέρος των σημερινών διαπραγματεύσεων για την ασφάλεια των συνόρων.

Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ επανήλθε με αναρτήσεις του στο Twitter στο θέμα του τείχους: «Ας τα αποκαλούμε τείχη και να σταματήσουμε τα πολιτικά παιχνίδια", έγραψε στην ανάρτησή του, δείχνοντας να απευθύνεται στους δικούς του πολιτικούς συμβούλους. "Το ΤΕΙΧΟΣ είναι ΤΕΙΧΟΣ"», ανέφερε ένα από τα tweets του. Νωρίτερα είχε γράψει πως κομμάτια του τείχους έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM