Σε Καναδά ή Αυστραλία θα βρει άσυλο η 18χρονη από τη Σ. Αραβία που αποκήρυξε το Ισλάμ

Σε Καναδά ή Αυστραλία θα βρει άσυλο η 18χρονη από τη Σ. Αραβία που αποκήρυξε το Ισλάμ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Αρκετές χώρες, ανάμεσα στις οποίες ο Καναδάς και η Αυστραλία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΗΕ για να δεχθούν την Rahaf Mohammed al-Qunun.

Η 18χρονη από την Σαουδική Αραβία κατέφυγε στην Ταϊλάνδη και ανέφερε πως αν γυρίσει στην πατρίδα της η οικογένειά της θα την σκοτώσει. 

Ο επικεφαλής της μεταναστευτικής αστυνομίας δήλωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη επιταχύνουν την υπόθεση της Rahaf Mohammed al-Qunun, αλλά δεν έδωσε ωστόσο πληροφορίες για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παροχής ασύλου.

Η 18χρονη κατήγγειλε πως το διαβατήριό της κατασχέθηκε σε αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Η ίδια κλείστηκε σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου και άρχισε να κοινοποιεί τι της συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε κύματα συμπαράστασης και μια παγκόσμια καμπάνια για τη μη επιστροφή της Rahaf Mohammed al-Qunun στην Σαουδική Αραβία. 

Την Τετάρτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναγνώρισε ως πρόσφυγα την 18χρονη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ