Η σοκολάτα Toblerone είναι χαλάλ και οι ακροδεξιοί έχουν οργιστεί

Η σοκολάτα Toblerone είναι χαλάλ και οι ακροδεξιοί έχουν οργιστεί Facebook Twitter
0

H διάσημη, τριγωνικού σχήματος, σοκολάτα Toblerone, μπήκε στο στόχαστρο ακροδεξιών επειδή απέκτησε πιστοποίηση Χαλάλ.

Ο χαρακτηρισμός σημαίνει ότι τα συστατικά ενός προϊόντος και η διαδικασία παρασκευής του, συμμορφώνονται με τους κανόνες διατροφής που ακολουθούν ορισμένοι μουσουλμάνοι, που σημαίνει πως τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από ύπαρξη χοιρινού κρέατος ή αλκοόλ.

Η 110 ετών συνταγή της Toblerone πληρούσε ήδη όλες αυτές τις απαιτήσεις και πήρε τυπικά την πιστοποίηση πριν από μερικούς μήνες, αλλά κάποιες ακροδεξιές ομάδες το ανακάλυψαν τώρα και προσπάθησαν να το αναδείξουν ως θέμα, προκαλώντας ωστόσο μάλλον σαρκαστικά σχόλια.

«Δηλαδή αυτοί νόμιζαν ότι τρώνε σοκολάτα με χοιρινό;», έγραψε εύστοχα ένας χρήστης καθώς η εναρμόνιση με το χαλάλ και την μουσουλμανική διατροφή έχει κυρίως να κάνει με το κρέας.

Μια εφημερίδα φέρεται να πυροδότησε το κύμα ακροδεξιών αντιδράσεων που καθώς κατηγόρησε την εταιρία για εξισλαμισμό, πρότεινε μποϊκοτάζ της σοκολάτας.

Ο Γέοργκ Μόιτχεν, εκπρόσωπος της ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Γερμανίας «Εναλλακτική για τη Γερμανία», ανέδειξε επίσης το θέμα επικρίνοντας και αυτός την εταιρεία για εξισλαμισμό.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Mondelēz, που παρασκευάζει τη σοκολάτα Toblerone, δήλωσε: «Η πιστοποίηση δεν επέφερε καμία αλλαγή στην παραδοσιακή συνταγή Toblerone» και πρόσθεσε πως η παρασκευή της την έκανε ανέκαθεν προϊόν χαλάλ, απλά τώρα είναι και επίσημα.

Η Τoblerone δεν είναι η πρώτη σοκολάτα άλλωστε που λαμβάνει την ειδική σήμανση η οποία ουσιαστικά διευκολύνει εκατομμύρια μουσουλμάνους στο να γνωρίζουν τι μπορούν να καταναλώσουν αν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διατροφική παράδοση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM
«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM