Βραζιλία: Πάνω από 200 γυναίκες έχουν καταγγείλει για κακοποίηση τον «πνευματικό θεραπευτή»

Βραζιλία: Πάνω από 200 γυναίκες έχουν καταγγείλει για κακοποίηση τον «πνευματικό θεραπευτή» Facebook Twitter
0

Πάνω από 200 γυναίκες κατηγορούν πλέον το διασημότερο μέντιουμ και «πνευματικό θεραπευτή» της Βραζιλίας για σεξουαλική κακοποίηση. 

Σύμφωνα με τον Guardian πρόκειται για το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο της χώρας μετά το #MeToo. 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, πέντε γυναίκες κατηγόρησαν σε τηλεοπτική εκπομπή τον 76χρονο João Teixeira de Faria, γνωστό και ως «João de Deus», για σεξουαλική κακοποίηση.

Η δημόσια εξομολόγησή τους αποτέλεσε μόνο την αρχή. Μέχρι σήμερα, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά, οι καταγγελίες στις αρχές της χώρας έχουν ξεπεράσει τις 200. 

Μέχρι τώρα γίνεται λόγος για κατηγορίες σχετικά με πράξεις που έγιναν πριν από μια δεκαετία αλλά και «πιο πρόσφατες», και πως ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Ο João Teixeira de Faria αρνείται της κατηγορίες και εκπρόσωπός του ανέφερε πως δοκιμάζεται από τα Μέσα σε μια υστερική ατμόσφαιρα. 

Από το 1976 ο De Faria πραγματοποιεί θεραπευτικές τελετές και «πνευματικά χειρουργεία» σε κέντρο που ίδρυσε κοντά σε μια πόλη 15.000 κατοίκων, 100 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Μπραζίλια. 

Χιλιάδες άτομα τον επισκέπτονται κάθε χρόνο. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν αλλά συχνά συνταγογραφεί «φάρμακα» που πωλούνται εκεί και δέχεται δωρεές. 

Γυναίκες ανέφεραν σε βραζιλιάνικα Μέσα πως ο De Faria τις οδηγούσε σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο όπου και τις κακοποιούσε. 

Η 34χρονη Ολλανδή χορογράφος Zahira Lieneke Mous κατήγγειλε πως ο De Faria την κακοποίησε και την βίασε.

Μια Αμερικανίδα «πνευματική ξεναγός», η Amy Biank, που πήγαινε τουρίστες στον De Faria, κατήγγειλε πως έγινε μάρτυρας σεξουαλικής κακοποίησης και όταν ανέφερε το γεγονός σε υπαλλήλους δέχθηκε απειλές για τη ζωή της. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες λεωφορεία εξακολουθούν να συρρέουν στο κέντρο του De Faria. Ο ίδιος εμφανίστηκε σήμερα εκεί. 

Τον περίμεναν επισκέπτες του κέντρου αλλά και μια πλειάδα δημοσιογράφων. Ανέφερε πως είναι αθώος και έφυγε μετά από 10 λεπτά. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM