«Όχι» από τη μνηστή του Κασόγκι στον Τραμπ σε πρόταση να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο

«Όχι» από τη μνηστή του Κασόγκι στον Τραμπ σε πρόταση να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
0

Η μνηστή του Τzαμάλ Κασόγκι απέρριψε πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο. 

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, η Χατιτσέ Τσενγκιζ είπε ότι ο Τραμπ την κάλεσε στις ΗΠΑ αλλά πως το αυτή το αντιλαμβάνεται «σαν μια κίνηση για να κερδίσει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης». 

Η Τσενγκίζ, σε συνέντευξη της στο τουρκικό κανάλι Haberturk, απαίτησε όλοι όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του μνηστήρα της «από το κατώτερο έως το υψηλότερο επίπεδο να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν».

Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση της. 

Παράλληλα, αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να πάει στη Σαουδική Αραβία για την κηδεία του Κασόγκι, εφόσον βρεθεί η σορός του. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας έκανε λόγο την Πέμπτη για μια προμελετημένη δολοφονία ενώ την Παρασκευή ο ΟΗΕ είπε ότι ο Κασόγκι έπεσε θύμα εξωδικαστικής εκτέλεσης από πρόσωπα υψηλού κύρους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στην αρχή δεν απέκλεισε την πιθανότητα κυρώσεων κατά του Ριάντ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των δεσμών των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από USA TODAY

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ