Ερντογάν προς Σ. Αραβία: Πού βρίσκεται το πτώμα του Κασόγκι;

Ερντογάν προς Σ. Αραβία: Πού βρίσκεται το πτώμα του Κασόγκι; Facebook Twitter
0

Να αποκαλύψει πού βρίσκεται το πτώμα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, κάλεσε τη Σαουδική Αραβία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ρώτησε ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία και τόνισε ότι οι 18 ύποπτοι που έχουν συλληφθεί, γνωρίζουν ποιος σκότωσε τον Κασόγκι. 

Παράλληλα, επισήμανε πως το Ριάντ θα πρέπει να αποκαλύψει την ταυτότητα του «τοπικού συνεργάτη», ο οποίος σκόπιμα πήρε το πτώμα του Κασόγκι από τους πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Ερντογάν αναρωτήθηκε ποιος έστειλε την ομάδα των 15 ατόμων στην Τουρκία, ενώ τόνισε πως είπε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα ότι η σύλληψη των 18 υπόπτων, αποτελεί σημαντική ένδειξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Κάλεσε την Σαουδική Αραβία να αποκαλύψει την τοποθεσία που βρίσκεται το πτώμα, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, από αυτές που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι τώρα. Δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στα χέρια τους περισσότερα έγγραφα, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη βιασύνης.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως η δολοφονία Κασόγκι έφερε στο φως της δημοσιότητας σε μεγάλο βαθμό την δράση της αστυνομίας, των υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και την έρευνα της δικαιοσύνης.

Μιλώντας σε επαρχιακά μέλη του κόμματος (AKP) στο κοινοβούλιο, σημείωσε ακόμη πως ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας επρόκειτο να συναντηθεί με τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ