Μέρκελ: Οι εξηγήσεις του Ριάντ για τον θάνατο του Κασόγκιδεν είναι αποδεκτές

Μέρκελ: Οι εξηγήσεις του Ριάντ για τον θάνατο του Κασόγκιδεν είναι αποδεκτές Facebook Twitter
EPA
0

Οι εξηγήσεις της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και απαίτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.


«Τα φρικτά γεγονότα γύρω από τον θάνατο του δημοσιογράφου αποτελούν προειδοποίηση ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν είναι αυτονόητες παντού, ενώ δέχονται επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας σήμερα σε κομματική εκδήλωση στην Θουριγγία.

«Τα γεγονότα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί και ασφαλώς απαιτούμε να διαλευκανθούν», πρόσθεσε. 


Αμφιβολίες σε ό,τι αφορά τις εξηγήσεις του Ριάντ εξέφρασε και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

«Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις μάς οδηγούν να πιστέψουμε ότι η επίσημη εκδοχή είναι κάτι περισσότερο από αναξιόπιστη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Ρολφ Μούτσενιχ και ζήτησε «σαφή, άμεση και από κοινού αντίδραση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

Η Γερμανία πάντως διατηρεί μακροχρόνιες οικονομικές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία, οι οποίες περιλαμβάνουν και σημαντικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων. Μόνο κατά τους τελευταίους μήνες το Βερολίνο έχει εγκρίνει εξαγωγές αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Πολλοί πολιτικοί ζητούσαν ωστόσο οι εξαγωγές να σταματήσουν ή τουλάχιστον να αναθεωρηθούν, λόγω και του ρόλου του Ριάντ στον πόλεμο της Υεμένης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ