Παρελθόν θα αποτελέσουν από τη φετινή σχολική χρονιά όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές των μαθητών, μετά την απαγόρευση των tablets, των smartwatches και των κινητών τηλεφώνων από όλα τα γαλλικά σχολεία.

 

Το μέτρο είχε ανακοινωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μακρόν, ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο και θα εφαρμοστεί με το άνοιγμα των σχολείων. 

 

Στην αιτιολογία για την απόφαση, η κυβέρνηση εξέφρασε τους φόβους της για τη συχνότητα χρήσης των κινητών συσκευών από τους μαθητές, ανησυχώντας για τον κίνδυνο εξάρτησης.

 

Οι μαθητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για όσο θα βρίσκονται εντός των σχολικών συγκροτημάτων. 

 

Το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στα λύκεια οι διευθυντές θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν τον βαθμό εφαρμογής του κανονισμού. 

 

Οι εισηγητές της απόφασης αναμένουν βελτίωση στις μαθησιακές επιδόσεις των μαθητών, δεδομένου ότι δεν θα αποσπάται πλέον η προσοχή τους, και έτσι θα συμμετέχουν «πιο ενεργά» την ώρα του μαθήματος. 

 

Παράλληλα, η απαγόρευση των συσκευών αυτών με τις οποίες οι μαθητές συχνά βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν στις τάξεις και στο προαύλιο, αναμένεται να μειώσει τις προβληματικές συμπεριφορές και τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr