ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σχεδόν 90 ελέφαντες θανατώθηκαν από λαθροθήρες κοντά σε καταφύγιο της Μποτσουάνα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σχεδόν 90 ελέφαντες θανατώθηκαν από λαθροθήρες κοντά σε καταφύγιο της Μποτσουάνα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Facebook Twitter
1

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οικολόγοι στη Μποτσουάνα που ανακάλυψαν τα πτώματα από 87 ελέφαντες κοντά σε ένα διάσημο καταφύγιο άγριας ζωής. 

Σύμφωνα με την οργάνωση «Elephants Without Borders», που πραγματοποιεί εναέρια έρευνα, πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από λαθροθηρία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αφρική. 

Η Μποτσουάνα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο, οι οποίοι ωστόσο απειλούνται από την διαρκή και αυξανόμενη παρουσία λαθροκυνηγών. 

Η οργάνωση ανέφερε πως οι περισσότεροι από τους ελέφαντες θανατώθηκαν για τους χαυλιόδοντές τους, ενώ διαπιστώθηκε πως το ίδιο διάστημα λαθροκυνηγοί σκότωσαν επίσης πέντε λευκούς ρινόκερους. 

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση «Elephants Without Borders» (Η φωτογραφία ενδέχεται να ενοχλήσει μερικούς αναγνώστες): 

Σχεδόν 90 ελέφαντες θανατώθηκαν από λαθροθήρες κοντά σε καταφύγιο της Μποτσουάνα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Facebook Twitter

Εκτιμάται πως την τελευταία δεκαετία έχει θανατωθεί το ένα τρίτο των ελεφάντων της Αφρικής και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χαθεί το 60% εκείνων της Τανζανίας.

Το παράδοξο είναι πως ενώ δεν υπάρχουν φράκτες στα διεθνή σύνορα, στοιχεία από κολάρα παρακολούθησης έδειξαν πως ελέφαντες έρχονται από την Ανγκόλα, την Ναμίμπια και τη Ζάμπια και βρίσκουν καταφύγιο στη Μποτσουάνα, όπου θεωρούν ενδεχομένως ότι είναι ασφαλείς. 

Περιστατικά λαθροθηρίας ήταν σπάνια στη χώρα λόγω των ένοπλων και καλά συντονισμένων μονάδων, ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο σώμα τον περασμένο Μάιο, ένα μήνα μετά την ανάληψη της προεδρίας του Μογκουέτσι Μασίσι. Όντας αισθητά λιγότεροι σε αριθμό, πλέον εστιάζουν κυρίως στα σύνορα, τα οποία είναι αποδεδειγμένα και το πιο ευάλωτα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Πρέπει να δημιουργηθεί στρατός κατά της λαθροθηρίας και κυρίως να εντοπιστούν οιι αγοραστές εκ της δύσης και ανατολής και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.