Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οικολόγοι στη Μποτσουάνα που ανακάλυψαν τα πτώματα από 87 ελέφαντες κοντά σε ένα διάσημο καταφύγιο άγριας ζωής. 

 

Σύμφωνα με την οργάνωση «Elephants Without Borders», που πραγματοποιεί εναέρια έρευνα, πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από λαθροθηρία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αφρική. 

 

Η Μποτσουάνα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο, οι οποίοι ωστόσο απειλούνται από την διαρκή και αυξανόμενη παρουσία λαθροκυνηγών. 

 

Η οργάνωση ανέφερε πως οι περισσότεροι από τους ελέφαντες θανατώθηκαν για τους χαυλιόδοντές τους, ενώ διαπιστώθηκε πως το ίδιο διάστημα λαθροκυνηγοί σκότωσαν επίσης πέντε λευκούς ρινόκερους. 

 

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση «Elephants Without Borders» (Η φωτογραφία ενδέχεται να ενοχλήσει μερικούς αναγνώστες): 

 

 

 

Εκτιμάται πως την τελευταία δεκαετία έχει θανατωθεί το ένα τρίτο των ελεφάντων της Αφρικής και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χαθεί το 60% εκείνων της Τανζανίας.

 

Το παράδοξο είναι πως ενώ δεν υπάρχουν φράκτες στα διεθνή σύνορα, στοιχεία από κολάρα παρακολούθησης έδειξαν πως ελέφαντες έρχονται από την Ανγκόλα, την Ναμίμπια και τη Ζάμπια και βρίσκουν καταφύγιο στη Μποτσουάνα, όπου θεωρούν ενδεχομένως ότι είναι ασφαλείς. 

 

Περιστατικά λαθροθηρίας ήταν σπάνια στη χώρα λόγω των ένοπλων και καλά συντονισμένων μονάδων, ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο σώμα τον περασμένο Μάιο, ένα μήνα μετά την ανάληψη της προεδρίας του Μογκουέτσι Μασίσι. Όντας αισθητά λιγότεροι σε αριθμό, πλέον εστιάζουν κυρίως στα σύνορα, τα οποία είναι αποδεδειγμένα και το πιο ευάλωτα. 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr