Οι γυναίκες παρακολουθούνται ηλεκτρονικά στη Σαουδική Αραβία

Οι γυναίκες παρακολουθούνται ηλεκτρονικά στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
2

Στη Σαουδική Αραβία είναι γνωστό ότι οι γυναίκες δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, αλλά το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέφερε μία είδηση που ενδέχεται να εξοργίσει ακόμα περισσότερο πολλές ακτιβιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα οι αρχές έθεσαν σε ισχύ ένα σύστημα, το οποίο στέλνει αυτόματα sms στους συζύγους όταν η γυναίκα τους επιχειρήσει να φύγει από τη χώρα, αεροπορικώς.

Στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες πρέπει να έχουν μαζί τους την υπογραφή του συζύγου τους, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν.

Αφότου η είδηση έκανε το γύρο του Διαδικτύου, ένας τοπικός ιστότοπος, διευκρίνισε ότι το σύστημα αυτό υπάρχει από το 2010, αλλά οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να κάνουν ειδική αίτηση στις αρχές, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις γυναίκες τους.

Αυτό που άλλαξε είναι ότι, τώρα, οι αρχές ενημερώνουν αυτόματα τους συζύγους, ενώ πέρα από τις γυναίκες το σύστημα παρακολουθεί τα παιδιά και τους ξένους εργαζόμενους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
-Να καταδικάσουμε αυτό, εκείνο και το άλλο.... -Ε ψιτ...παράγουν πετρέλαιο και αγοράζουν και τα οπλικά τους συστήματα από εμάς...-Αυτή η χώρα είναι απλά κάπως συντηριτική και ελπίζουμε να προχωρήσει σε πιο εκσυχρονιστικές μεταρρυθμίσεις.