Μογκερίνι σε Πομπέο: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην πυρηνική συμφωνία για το Ιράν

Μογκερίνι σε Πομπέο: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην πυρηνική συμφωνία για το Ιράν Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε απάντηση στην ομιλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο δεν έδειξε πως η αποχώρηση από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ, η επίσημη ονομασία της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν) είχε κάνει ή έκανε την περιοχή ασφαλέστερη από την απειλή διάδοσης πυρηνικών όπλων ή πως θα μας φέρει σε καλύτερη θέση να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά του Ιράν σε τομείς εκτός της ΚΟΣΔ», ανέφερε η Μογκερίνι με ανακοίνωσή της.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη ΚΟΣΔ», κατέληξε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο προειδοποίησε ότι το Ιράν «δεν θα λάβει ποτέ ξανά λευκή επιταγή για να ηγεμονεύει στη Μέση Ανατολή», θέτοντας τους δρακόντειους όρους της Ουάσινγκτον για τη σύναψη μιας «νέας συμφωνίας» με την Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM