15 άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα σε παγιδευμένο όχημα στη Συρία

15 άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα σε παγιδευμένο όχημα στη Συρία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε φιλοκυβερνητική συνοικία της Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χομς και μία ιατρική πηγή.


"Ο απολογισμός της επίθεσης στη συνοικία Ζάχρα στη Χομς ανέρχεται σε 15 νεκρούς και τουλάχιστον 64 τραυματίες μεταξύ των αμάχων", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταλάλ Μπαράζι, ενώ μία ιατρική πηγή στη Χομς έκανε λόγο για 15 νεκρούς και 100 τραυματίες.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του πως τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. 


Η Ζάχρα είναι μια συνοικία όπου ζουν Αλαουίτες στο ανατολικό τμήμα της Χομς. Κοινότητα στην οποία ανήκει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, οι Αλαουίτες αποτελούσαν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας πριν από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος το 2011.


Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μπαράζι, "ένα παγιδευμένο φορτηγό με 150 έως 200 κιλά εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά στο νοσοκομείο αλ-Άχλι" στη συνοικία αυτή. Είπε πως υπάρχουν σημαντικές ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές "λόγω της εγγύτητας της έκρηξης σε ένα εστιατόριο που είχε φιάλες αερίου". "Η έκρηξη ήταν τρομακτική και δημιούργησε έναν τεράστιο κρατήρα. Ανθρώπινα μέλη κείτονταν στο έδαφος και άνθρωποι έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις", δήλωσε μία κάτοικος της Χομς, ηλικίας 28 ετών, η οποία βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM