Τι σημαίνει U=U; Η νέα καμπάνια της Θετικής Φωνής για την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS

0

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» κυκλοφόρησε μια νέα καμπάνια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, εν όψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS (1 Δεκεμβρίου).

Το βίντεο έχει τίτλο U=U και αφορά ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό δεδομένο που έχει επαληθευτεί ιατρικά τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού HIV.

Η εξίσωση U=U προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Undetectable και Untransmittable, δηλαδή μη ανιχνεύσιμος και μη μεταδοτικός. Η εξίσωση αυτή καταδεικνύει πως είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ένα άτομο που ζει με τον HIV, λαμβάνει την αντιρετροϊκή θεραπεία του και έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο στο αίμα του για τουλάχιστον 6 μήνες, δεν μπορεί πρακτικά να μεταδώσει τον ιό, ακόμα και με σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. 

Η τεκμηρίωση αυτή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια όλα όσα γνωρίζαμε για τον HIV και τους τρόπους μετάδοσής του, καθώς ουσιαστικά αποδεικνύει πως ένα οροθετικό άτομο που ακολουθεί πιστά την αγωγή του καθίσταται μη μεταδοτικό, ενώ, όπως είναι πλέον γνωστό, ο HIV δεν είναι κάτι παραπάνω από μια χρόνια ασθένεια.

Το βίντεο θα προβάλλεται έως και τις 20 Δεκεμβρίου στην τηλεόραση αλλά και στην ιστοσελίδα, στα social media και στο YouTube κανάλι της Θετικής Φωνής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://uu.positivevoice.gr

Τech & Science
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ