Ο Steven Hawking έκανε λογαριασμό στο Weibo και έσπασε ιντερνετικό ρεκόρ

Ο Steven Hawking έκανε λογαριασμό στο Weibo και έσπασε ιντερνετικό ρεκόρ Facebook Twitter
0

Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking μετρά πάνω από 1 εκατομμύριο followers στο λογαριασμό του στο Weibo μέσα σε μόλις λίγες ώρες αφότου τον ενεργοποίησε. Υπενθυμίζεται πως η γνωστή κινεζική πλατφόρμα,  εκεί είναι κάτι σαν το Facebook.

Το πρώτο και μοναδικό -μέχρι στιγμής- post του είναι γραμμένο στα αγγλικά και τα κινέζικα, ο ίδιος το υπογράφει απλώς ως "S.H." και σε αυτό αναφέρει: "Το πρώτο που ταξίδι ήταν το 1985 όταν διέσχισα την εκπληκτική χώρα σας με τρένο. Στα φυσικά μου ταξίδια, κατάφερα να αγγίξω μόνο την επιφάνεια της μαγευτικής ιστορίας και κουλτούρας σας. Αλλά τώρα μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας μέσω social media".

Ο Steven Hawking έκανε λογαριασμό στο Weibo και έσπασε ιντερνετικό ρεκόρ Facebook Twitter

Τα περισσότερα από τα 200.000 σχόλια που ακολούθησαν σαν βροχή την ανάρτηση καλωσόριζαν με χαρά τον Hawking, με τον κόσμο να του γράφει πράγματα όπως "Σε ευχαριστούμε για την συνεισφορά σου στην ανθρωπότητα" και "Σε αγαπάμε". Βέβαια δεν έλειψαν και οι πιο περίεργοι που βρήκαν την ευκαιρία να του κάνουν πιο ασυνήθιστες ερωτήσεις όπως "Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι;" ή ακόμη και "Πότε θα βρω κοπέλα;".

Κάποιο δε χρήστες εξέλαβαν την παρουσία του Hawking στο Weibo ως θρίαμβο της συγκεκριμένη πλατφόρμας έναντι του Facebook, το οποίο οι πολίτες νιώθουν σε κάποιο βαθμό σαν "ξένη" υπηρεσία που προσπαθεί να εισβάλλει στην Κίνα. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν πως ο Hawking θα φέρει ακόμη περισσότερους χρήστες στο Weibo και εκτός της Κίνας, εμποδίζοντας την ίδια στιγμή του Κινέζους χρήστες να το αφήσουν για χάρη του Facebook ή του Twitter. 

 

Βέβαια να σημειωθεί πως τον λογαριασμός του στο Weibo, όπως και αυτόν που διατηρεί στο Facebook με περισσότερους από 3 εκατ. φανς, τον διαχειρίζεται από κοινού με το Stradella Road, μια ομάδα social marketers από το Λος Άντζελες. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Τech & Science / Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε την περασμένη εβδομάδα το X να βρει «επειγόντως» λύση για να αποτραπεί η διασπορά πλαστών, «εξοργιστικών» εικόνων γυμνών γυναικών και παιδιών που δημιουργήθηκαν από το Grok
THE LIFO TEAM
Οι εκδότες φοβούνται ότι τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας»

Τech & Science / Τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας» στα ειδησεογραφικά sites

Η επισκεψιμότητα προς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έχει ήδη υποχωρήσει κατά ένα τρίτο μέσα σε μόλις έναν χρόνο παγκοσμίως, λόγω της ανόδου των AI overviews και των chatbots
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΗ - Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Τech & Science / Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Μετά τη διακοπή των ερευνών λόγω χιονιού το 2024, το 2025 η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones ανέλαβαν να σαρώσουν τις δύσβατες πλαγιές των Άλπεων για τον εντοπισμό του
THE LIFO TEAM