Η Samsung αποζημιώνει την Apple

Η Samsung αποζημιώνει την Apple Facebook Twitter
0

"Θα ξοδέψω μέχρι και την τελευταία ανάσα μου, εάν χρειαστεί, και θα σπαταλήσω μέχρι δεκάρας τα 40 δισ. δολάρια που έχει η Apple στην τράπεζα για να διορθώσω αυτή την αδικία. Θα καταστρέψω το Android γιατί είναι ένα προϊόν κλεμμένο. Θα κάνω πυρηνικό πόλεμο γι' αυτό".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν -σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του- στον εκπλιπόντα ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ο οποίος φαίνεται να δικαιώθηκε σήμερα, με λιγότερο δραματικό τρόπο, μετά την απόφαση της Samsung να καταβάλει το πρόστιμο των 548 εκατομμυρίων δολαρίων δηλαδή ένα τμήμα από το συνολικό πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων, που της είχε επιβάλλει αμερικανικό δικατήριο.

Η υπόθεση, που έμεινε γνωστή ως 'patent war' έκλεισε εχθές 5 χρόνια στα δικαστήρια, και είχε ξεκινήσει την Άνοιξη του 2011, όταν η Apple είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της νοτιοκορεατικής εταιρείας με την οποία την κατηγορούσε ότι αντέγραψε τόσο το design του iPhone όσο και στοιχεία του intrface και του λειτουργικού όπως τις χειρονομίες πολλαπλής αφής.

Η αρχική απαίτηση της Apple ήταν τότε 2,5 δισ. δολάρια, ποσό που κατέβηκε τελικά στο 1 δισεκατομμύριο το 2012. Από αυτά, η Samsung προτίθεται να πληρώσει περίπου τα μισά, που αφορούν τις πατέντες λογισμικού, έχοντας διορία 10 ημερών μετά τη λήψη της εντολής, ενώ το υπόλοιπο ποσό που ανέρχεται στα 400 εκ. δολάρια και αφορά στο design, θα εκδικαστεί εκ νέου την Άνοιξη του 2016.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Οφέλη και κίνδυνοι από τα «φαντάσματα» των εκλιπόντων οικείων μας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ζωντανέψει» τους νεκρούς μας;

Μια νέα μελέτη της Google εξετάζει τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η διαδικασία μετενσάρκωσης που θα προσφέρουν στο άμεσο μέλλον οι μηχανισμοί της τεχνητής νοημοσύνης.
LIFO NEWSROOM