Εξίμισι ώρες ημερησίως μπροστά από οθόνες ξοδεύουν τα παιδιά

Εξίμισι ώρες ημερησίως μπροστά από οθόνες ξοδεύουν τα παιδιά Facebook Twitter
2

Μια έκθεση ονόματι Connected Kids, της εταιρείας ερευνών Childwise, που δημοσίευσε μόλις το BBC, δείχνει δραματική αύξηση των ωρών που ξοδεύουν μπροστά από οθόνες τηλεοράσεων, υπολογιστών και gadgets οι ανήλικοι θεατές ηλικιών 5 έως 16 ετών.

Η έρευνα, που έλαβε υπόψη της στοιχεία από το 1995 έως και το 2014, αποδεικνύει ότι ο χρόνος έκθεσης σε οθόνες, στις παραπάνω ηλικίες, αγγίζει πλέον τις εξίμισι ώρες ημερησίως από τις 3,5 ώρες που ήταν το στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Η έκθεση, που βασίζεται στα στοιχεία που συλλέγει ετησίως η Childwise από ένα δείγμα 2000 παιδιών από όλο τον κόσμο που μελετά τις μιντιακές συνήθειες των ανηλίκων, δείχνει ότι τον περισσότερο χρόνο μπορστά από μια οθόνη ξοδέυουν τα αγόρια στην εφηβεία με μέσο όρο τις οκτώ ώρες ημερησίως, και το λιγότερο, τα κορίτσια ηλικίας 8 ετών με 3,5 ώρες την ημέρα.

Ως χρόνος έκθεσης σε οθόνες ορίζεται η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα βίντεο γκέιμς σε κονσόλες ή σε φορητές συσκευές, το σερφάρισμα στο internet μέσω υπολογιστών και tablets, και η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube, με το YouTube να είναι βασιλιάς στις προτιμήσεις των ανήλικων χρηστών και το Facebook να βρίσκεται σε σταθερή πτώση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, ότι στην κορυφή των προτιμήσεων των ανήλικων χρηστών όσον αφορά τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σταθερά το Snapchat, με ανοδική τάση.  

Από την εν λόγω έκθεση προκύπτει ότι τα παιδιά πλέον εκτίθενται σε παραπάνω από μία οθόνες ταυτόχρονα, ξοδεύοντας παράλληλα χρόνο μπροστά από υπολογιστή και τηλεόραση ενώ ρίχνει μια ματιά και στην άνοδο νέων τεχνολογιών όπως το Virtual Reality, προβλέποντας ότι σε διάστημα 10 χρόνων, πολλά παιδιά θα διαθέτουν την δική τους κάσκα εικονικής πραγματικότητας ή κάποια άλλη φορετή συσκευή.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Τech & Science / Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μελέτησε τη φωτοσύνθεση στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας, σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ