Αυτοκρατορικός πιγκουίνος ταξίδεψε 3.500 χιλιόμετρα από την Ανταρκτική στην Αυστραλία

Ένας απίστευτος πιγκουίνος ταξίδεψε 3.500 χιλιόμετρα από την Ανταρκτική στην Αυστραλία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Ένας υποσιτισμένος αυτοκρατορικός πιγκουίνος βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στην Αυστραλία, περισσότερα από 3.500 χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, τις ακτές της Ανταρκτικής.

Πρόκειται για έναν ενήλικο αρσενικό, που εντοπίστηκε στην πόλη Denmark, στη νοτιοδυτική Αυστραλία. Ο αυτοκρατορικός είναι το μεγαλύτερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο, που όμως ζει αποκλειστικά στην Ανταρκτική, σύμφωνα με την Μπελίντα Κανέλ, καθηγήτρια στο University of Western Australia.

Η ίδια δήλωσε ότι «δεν έχει ιδέα» γιατί ο συγκεκριμένος πιγκουίνος έκανε ένα τόσο μακρινό ταξίδι, αν και κάποιοι άλλα μέλη του ίδιου είδους έχουν προηγουμένως φτάσει μέχρι και τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.

Εμφανώς εξουθενωμένος από το τεράστιο ταξίδι του, ο πιγκουίνος ζύγιζε μόλις 23 κιλά όταν εντοπίστηκε από το τμήμα βιοποικιλότητας και διατήρησης της Δυτικής Αυστραλίας.

Υπό κανονικές συνθήκες, τα υγιή αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 45 κιλά.

Με πληροφορίες από Sky News

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ