Αμερικανοί εισαγγελείς ξεκινούν έρευνα για τον αντίκτυπο του Instagram σε παιδιά και έφηβους

Αμερικανοί εισαγγελείς ξεκινούν έρευνα για τον αντίκτυπο του Instagram σε παιδιά και έφηβους Facebook Twitter
0

Συνασπισμός γενικών εισαγγελέων στις ΗΠΑ ξεκινούν έρευνα για το Instagram, αναφορικά με την προώθηση της πλατφόρμας σε παιδιά και νεαρούς έφηβους, παρότι η Meta γνώριζε ότι αυτή η χρήση συνδέεται με αρνητικό αντίκτυπο στη σωματική και την ψυχική υγεία.   

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο αν η Meta- πρώην Facebook- παραβίασε τη νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή και έθεσε σε κίνδυνο το κοινό. 

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα τις αναφορές ότι εσωτερική έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι η χρήση του Instagram συνδέεται με αυξημένους κινδύνους βλαβών στη σωματική και ψυχική υγεία των νεαρών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης κατάθλιψης, διατροφικών διαταραχών, ακόμη και αυτοκτονίας. 

Οι γενικοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι θα επικεντρωθούν στις τεχνικές που χρησιμοποίησε ο κολοσσός των social media για να αυξήσει τη συχνότητα και τη διάρκεια της ενασχόλησης των νεαρών χρηστών, όπως και τη ζημιά που προκαλεί αυτή η συνεχής χρήση.

«Η Facebook, πλέον Meta, απέτυχε να προστατεύσει νεαρούς ανθρώπους στις πλατφόρμες της και αντί για αυτό επέλεξε να αγνοήσει ή, σε κάποιες περιπτώσεις, να επιμείνει σε γνωστές χειραγωγήσεις που αποτελούν πραγματική απειλή για τη σωματική και ψυχική υγεία, εκμεταλλευόμενη παιδιά για το κέρδος», δήλωσε η Μόρα Χίλι, γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για την έρευνα. 

Ο συνασπισμός των εισαγγελέων έχει στόχο να διαλευκάνει την ενασχόληση της εταιρείας με νεαρούς χρήστες, να εντοπίσει τυχόν παράνομες πρακτικές και «να βάλει τέλος σε αυτές τις καταχρήσεις οριστικά», τόνισε η Χίλι. «Η Meta πλέον δεν μπορεί να αγνοεί την απειλή που μπορεί να αποτελέσουν τα social media για τα παιδιά, για το κέρδος της», υπογράμμισε. 

Στον δικομματικό συνασπισμό μετέχουν γενικοί εισαγγελείς από την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, το Κεντάκι, τη Μασαχουσέτη, τη Νεμπράσκα, το Νιου Τζέρσεϊ, το Τενεσί και το Βερμόντ.  


 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ